ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

Ντόρα και ΝΔ κατηγορούν τη «δημοκρατία» για προβοκάτσια

Aνοιχτός πλέον είναι ο πόλεμος ανάμεσα στη ΝΔ και στην εφημερίδα «δημοκρατία» μετά τα δύο τελευταία πρωτοσέλιδα. Η βουλευτής και τομεάρχης οικονομία και ανάπτυξης της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Secret” με το δημοσιογράφο Παναγιώτη Τζένο.
Αναφερόμενη στην συνέντευξή της στο Action 24 και στο σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «δημοκρατία» που έχει τίτλο..
«Βόμβα Ντόρας για συγκυβέρνηση με ΣΥΡΙΖΑ» η Μπακογιάννη έκανε λόγο για «γνωστή προβοκάτσια». Συγκεριμένα είπε:
"Έκανα μια ιστορική αναφορά στο δραματικό καλοκαίρι του 2015 όπου ο κ. Τσίπρας είχε χάσει την κοινοβουλευτική του πλειοψηφία, όπου η Ελλάδα έβγαινε από το ευρώ, όπου έψαχνε τότε ο
Λαφαζάνης το νομισματοκοπείο... Αυτό λοιπόν το δραματικό καλοκαίρι όταν η ΝΔ τότε αποφάσισε ότι θα στηρίξει την παραμονή της χώρας στο ευρώ. Αυτή ήταν η απόφασή μας τότε και το κάναμε διότι χωρίς εμάς πράγματι η χώρα θα είχε βρεθεί έξω από το ευρώ εάν δεν το κάναμε εκείνη
την ώρα. Σε αυτές τις συζητήσεις τις ιστορικές αναφέρθηκα, και μάλιστα όταν ρωτήθηκα εάν υπάρχει περίπτωση συνασπισμού σήμερα, είπα αυτό αποκλείεται.
Η εφημερίδα «δημοκρατία» κάνει τη γνωστή προβοκάτσια προσπαθώντας να πλαγιοκοπήσει τη ΝΔ από δεξιά και κατασκευάζει ένα σενάριο το οποίο είναι παντελώς φανταστικό διότι δεν υπάρχει κανείς σήμερα ο οποίος να αμφισβητεί ότι η ΝΔ θα γίνει κυβέρνηση και εν πάση περιπτώσει όπως έχουμε όλοι πει «συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ αποκλείεται». Το έχουμε ξεκαθαρίσει
όλοι".
Ερωτηθείσα αν πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «παίζει» παιχνίδι με την εφημερίδα «Δημοκρατία» η Ντόρα Μπακογιάννη απάντησε: "Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία θέλουν να πλαγιοκοπήσουν τη ΝΔ από δεξιά και παράδειγμα αυτού είναι αυτή η ιστορία η τελευταία με τους Ποντίους".

Και ανακοίνωση της ΝΔ κατά της εφημερίδας «δημοκρατία» για το χθεσινό πρωτοσέλιδο:
Η εφημερίδα “Δημοκρατία”, πιστή στο ρόλο της, επιχείρησε μια ακόμη πολιτική προβοκάτσια σε βάρος της Νέας Δημοκρατίας, αυτή τη φορά στην πλάτη του Ποντιακού Ελληνισμού.
Της αφιερώνουμε το παρακάτω ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (παρ.2), στην έκδοση του οποίου πρωτοστάτησε η Νέα Δημοκρατία. Εκδόθηκε στις 3 Μαρτίου 2015, και επί λέξει αναφέρει: “[…] αναγνωρίζουμε ότι η Γενοκτονία είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο και την εξολόθρευση όχι μόνο των Αρμενίων, αλλά επεκτάθηκε στους Έλληνες Ποντίους και τους Ασσύριους τους οποίους επίσης τιμάμε και μνημονεύουμε”.
Η Νέα Δημοκρατία και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, η μεγαλύτερη πολιτική ομάδα στην Ευρώπη, όχι μόνο αναγνωρίζουν την γενοκτονία των Ποντίων, αλλά με το συγκεκριμένο ψήφισμα καλούν την Τουρκία να εκπληρώσει τις νομικές υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτήν.
Αντιθέτως, η παρέμβαση του κ. Μαριά, που επικαλείται η εφημερίδα, ήταν αποσπασματική και πρόχειρη και έγινε χωρίς να έχει προηγηθεί καμία προετοιμασία και ουσιαστική συνεννόηση με τους υπόλοιπους Έλληνες ευρωβουλευτές. Με τρόπο δηλαδή, κάθε άλλο παρά ενδεδειγμένο για την προώθηση των εθνικών μας θεμάτων.
Όσοι προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις σε βάρος της Νέας Δημοκρατίας, ματαιοπονούν, καθώς όλοι γνωρίζουν την ευαισθησία της για τα ζητήματα του Ποντιακού Ελληνισμού.
Σας ενημερώνουμε, τέλος, ότι ενόψει της ημέρας μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων, ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με εκπροσώπους ποντιακών οργανώσεων στη Βουλή, το προσεχές Σάββατο.