ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

«Tους έδωσε στεγνά η Ακρίτα. Και καλά έκανε»

«Tους έδωσε στεγνά η Ακρίτα και καλά έκανε». Ετσι σχολίασε κάποιος την ανάρτηση της δημοσιογράφου Ελενας Ακρίτα σχετικά με τη μη απαγόρευση του καπνίσματος στον «Σταυρό του Νότου». Συγκεκριμένα η δημοσιογράφος περιέγραψε στο fb την εμπειρία της στο μαγαζί μην παραλείποντας να πει και «τα καλά του Gazarte και του Half Note Jazz Club όπου..
απαγορεύεται δια ροπάλου το κάπνισμα». Αναλυτικά:

"Για το φουλ κάπνισμα μέσα στην αίθουσα ‘Σταυρός του Νότου’ έκανα επώνυμη καταγγελία στο stopstokapnisma και τους τα γράφω κι εδώ. Επίσκεψη στο μαγαζί Κυριακή στις 14/04. Μόλις μπαίνουμε διαπιστώνω πως υπάρχουν παντού τασάκια. Όταν μάλιστα αρχίζει το προγραμμα και βγαίνουν οι Τακίμ, ντουμανιάζει ο χώρος.
Σε διαμαρτυρίες μου, ο υπεύθυνος του μαγαζιού - ο οποίος καπνίζει μες τα μούτρα μου - μου λέει με τρελό τουπέ «ναι, εδω μέσα επιτρέπεται το κάπνισμα υπάρχει εξαερισμος». Και συμπληρώνει ειρωνικά «Θα προτιμούσατε δηλαδή να μην επιτρέπεται;» Τού εξηγώ πως δεν είναι θέμα τι προτιμώ εγώ αλλά τι λέει ο νόμος. Του εξηγώ επίσης πως αναγκαστικά θα φύγω και πως η παρανομία τους μού στερεί το δικαίωμα να απολαύσω μια όμορφη βραδιά. Μού γυρίζει επιδεικτικά την πλάτη.
Επιμένω και το συζητώ με την κυρία στην υποδοχή. Όταν της λέω πως κρατήσαμε τραπέζι το οποίο θα πληρώσουμε χωρίς να δούμε το πρόγραμμα, μου απαντάει το αδιανόητο «τι να σας κάνω, ας ρωτούσατε όταν τηλεφωνήσατε για να κάνετε κράτηση». Στην απάντηση μου «τι να ρωτήσω αν παρανομείτε ή όχι, αυτό μου λέτε δηλαδή;» είδα την δεύτερη γυρισμένη πλάτη μέσα σε λίγα λεπτά. Φύγαμε ένα τέταρτο μετά την έναρξη χωρίς να απολαύσουμε το προγραμμα που τόσο θέλαμε να δούμε. Εννοείται πως κανένας δεν μας ζήτησε συγγνώμη.
Να πω και τα καλά στο Gazarte και στο Half Note Jazz Club απαγορεύεται δια ροπάλου το κάπνισμα."