ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

Πως έγινε γνωστό το πρόβλημα υγείας του Μ. Γλέζου

Η συζήτηση για τις γερμανικές αποζημιώσεις στη Βουλή βρισκόταν σε εξέλιξη, όταν έγινε αναφορά από τον Αλέξη Τσίπρα στο όνομα του Μανώλη Γλέζου, του ανθρώπου-σύμβολο της αντίστασης κατά της γερμανικής κατοχής, που έμεινε στην ιστορία, εκτός των άλλων, από την ενέργειά του να κατεβάσει τη γερμανική σημαία και να ανεβάσει την ελληνική στην Ακρόπολη. Μόλις ακούστηκε το όνομα του.. αγνωνιστή και πολιτικού, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Σοφία Βούλτεψη, διαμαρτυρήθηκε για την απουσία του. Τότε, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, σε έντονο ύφος, αποκάλυψε ότι ο Μανώλης Γλέζος απουσίαζει από τη συζήτηση των γερμανικών αποζημιώσεων, καθώς αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας.
«Κυρία Βούλτεψη, μην το ξαναπείτε» είπε με έντονο ύφος ο πρόεδρος της Βουλής στη βουλευτή της ΝΔ, ζητώντας συγγνώμη στον πρωθυπουργό για τη διακοπή.
«Το είπατε και στην ομιλία σας, το λέτε ξανά τώρα. Με αναγκάζετε να πω ότι έχει πρόβλημα υγείας ο Μανώλης Γλέζος και γι' αυτό δεν είναι στη συνεδρίαση. Είναι απαράδεκτο. Έλεος πια», συνέχισε με το ίδιο έντονο ύφος ο πρόεδρος της Βουλής.
Και πρόσθεσε: «Θα επαναλάβω την υπόσχεσή μου: Είμαι σίγουρος ότι ο Μανώλης Γλέζος θα είναι μαζί μας πάλι σε λίγο καιρό και θα είναι δίπλα μας, όταν η Βουλή θα κάνει την προσπάθεια διεθνοποίησης του θέματος. Θα είναι μαζί μας. Αυτή την υπόσχεση του την δίνουμε από αυτό το βήμα και νομίζω ότι είναι υπόσχεση ομόφωνη».