ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

Κακός, χειρότερος, χείριστος, Πάγκαλος

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Κανονικά σήμερα έπρεπε να γράφω για την εισήγηση της εισαγγελέως στο σκάνδαλο Siemens (ναι ρε φίλε, υπάρχει σκάνδαλο Siemens!), που βγήκε και ζήτησε την ενοχή 11 κατηγορουμένων και δήλωσε ότι ζημιώθηκε το ελληνικό Δημόσιο 69 μύρια ευρώ και έκανε λόγο για «μαύρα ταμεία» του γερμανικού κολοσσού από το 1980 κιόλας και..
ολοκλήρωσε την τοποθέτησή της θριαμβευτικά τονίζοντας ότι:
«Οι μίζες ήταν πάγια τακτική της μητρικής εταιρείας για όλες τις χώρες με τις οποίες συνεβλήθη από το 1980 έως το 2006. Στην Ελλάδα οι δωροδοκίες ήταν μακραίωνη παράδοση. Μέχρι τη σύμβαση 8002 που υπεγράφη το 1997 η Siemens φαίνεται να έδινε ανά έτος 15 εκατομμύρια ευρώ».
Τόσο καλά και τόσα πολλά για τη Siemens. Και το ποιοι τα δίνανε, πάνω κάτω το ξέρουμε και τους προτείνει για ενόχους η εισαγγελία. Το ποιοι τα παίρνανε απομένει να το μάθουμε κι εμείς οι κοινοί θνητοί, καθώς το μόνο που ξέρουμε ως τώρα είναι ότι ο Θόδωρος ο Τσουκάτος (σύζυγος Πόπης) πήρε το βαλιτσάκι με το μύριο τα μάρκα και το πήγε στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ. Από εκεί και πέρα τσιμουδιά, μούγκα, νούκου που λέμε και στα βλάχικα. Λίπασμα για τα φυτά γίνανε οι μίζες και κανείς δεν τις ξαναείδε πια. Ούτε ονόματα, ούτε υπογραφές, ούτε παραστατικά, όλα στο μιλητό, όλα με μια χειραψία, όλα αναμεταξύ μας. Κι ο Χριστοφοράκος δεν μπορεί να συγκρατήσει τα γέλια του…
Όπως δεν μπορεί να συγκρατηθεί ο Θόδωρος Πάγκαλος, που για μία ακόμη φορά τα έκανε σκατά κι απόσκατα. Έχει περάσει, βλέπετε, καιρός που δεν τον επισκέφθηκε καμιά δημοσιογραφάρα για να της πει τον πόνο του και αποφάσισε να βγει στο ψηφιακό μεϊντάνι και να εκτοξεύσει κουράδες. Με δικά του λόγια:
«Η κ. Παπακώστα έχει δίκιο. Τα Εξάρχεια θα μπορούσαν να είναι η γραφική, παραδοσιακή συνοικία της Αθήνας. Οι πολιτικάντηδες που εν όψει των Ευρωεκλογών ρίχνουν τις ευθύνες στην Αστυνομία μιλούν για κάτι που δεν γίνεται χωρίς την παρέμβαση του στρατού & τη μεταφορά του Ε.Μ.Π.»
Απόσπασμα από τουί του κυρ Θόδωρου είναι το ανωτέρω, μια παραληρηματική απάντηση στη δήλωση της υφυπουργού Παπακώστα για την κατάσταση στα Εξάρχεια. Που υπερβολική ήταν κι αυτή, δεν είναι καρτιέ γαλλικό η πολύπαθη και μυστεριόζα συνοικία των Αθηνών, αλλά μπροστά στο βόθρο του Πάγκαλου φάνταζε κομψότατη η διατύπωσή της. Διότι ο Πάγκαλος αποφάσισε ότι για να διορθωθεί η κατάσταση των Εξαρχείων, δεν χρειάζεται τίποτε άλλο από στρατό…
Και ρωτάω τώρα εγώ με το φτωχό μου το μυαλό:
Θυμάται άραγε αυτός ο αδιανόητος μπαγλαμάς, πότε ξανακατέβηκαν φαντάρια στα Εξάρχεια; Θυμάται πότε κατέβηκαν τανκς, πότε κατέβηκαν ελεύθεροι σκοπευτές, πότε βγήκαν μπιστόλια και ντουφέκια και φάγανε κόσμο; Δεν μπορεί να μην το θυμάται, αντιστασιακός ήταν με ενεργό δράση μάλιστα και παράσημα. Τότε όμως πούλαγε ο αντιχουντικός αγώνας. Τώρα πουλάει το κλανίδι!
Να φέρουμε στρατό λοιπόν. Να φέρουμε αυτά τα παιδάκια από τα κέντρα εκπαίδευσης, να φυλάνε τις γωνίες στην Πλατεία. Και άρματα μάχης εκεί στα μπυράδικα, που μαζεύονται όλοι οι βαρεμένοι. Και κάτω στη Μεσολογγίου, που πουλάνε τα τσιγάρα τα λαθραία, να μπαστακώσουμε τίποτις ολμοβόλα. Και στου Στρέφη που γίνεται χαμός, να κατασκηνώσουν οι ειδικές δυνάμεις, τα Βατράχια να κουβαλήσουμε. Κατάσταση πολιορκίας που θα έλεγε κι ο Γαβράς, που είναι επίκαιρος αυτές τις μέρες. Μη σου πω ότι θα βρει αφορμή να γυρίσει τη νέα του ταινία στα Εξάρχεια, αφού ξεμπερδέψει με τον Βαρουφάκη!  

- το κείμενο του Χρ. Ξανθάκη είναι από το newpost.gr