ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 20 Απριλίου 2019

Eξελίξεις στο θέμα της ενίσχυσης των εφημερίδων

«Πολύ σύντομα θα έχουμε εξελίξεις αναφορικά με την ενίσχυση των εφημερίδων, αρχικά με τον περιφερειακό Τύπο», δήλωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Λευτέρης Κρέτσος μιλώντας στην ΕΡΤ1 και στην εκπομπή «Μπροστά στα γεγονότα» με τον Νίκο Μερτζάνη.
«Ήδη υπάρχει ένα σχέδιο υπουργικής απόφασης και την επόμενη εβδομάδα ελπίζουμε ότι.. θα στείλουμε το σχέδιο για τον περιφερειακό Τύπο στο εθνικό τυπογραφείο ώστε πολύ γρήγορα να έχουμε για πρώτη φορά τα μέτρα διάσωσης του Τύπου σε αυτή τη χώρα».
«Κάποιοι στη Νέα Δημοκρατία βιάστηκαν να χαρακτηρίσουν αυτό το μέτρο φωτοβολίδα προεκλογικού χαρακτήρα», πρόσθεσε ο Λ. Κρέτσος κάνοντας λόγο για «υποκρισία» της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα μέτρα στήριξης του Τύπου καθώς «ενώ συμφωνούν ότι πρέπει να υπάρξουν μέτρα διάσωσης του Τύπου και όταν έρχονται, τότε ξαφνικά αυτά ενοχλούν. Αυτό είναι υποκρισία».
Ο υφυπουργός ΨΗΠΤΕ υπογράμμισε ότι τα μέτρα στήριξης του Τύπου δεν αποτελούν προεκλογικό πυροτέχνημα καθώς η εφαρμογή τους έχει ορίζοντα τετραετίας. «Το βασικό κριτήριο αναφορικά με το ποσό της επιδότησης είναι ο αριθμός των εργαζομένων πλήρους απασχόλησης. Δεν θα αποφασίζει κανένας υπουργός για το πόσα λεφτά θα πάνε και που», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ο Λ. Κρέτσος αναφερόμενος στις άδειες των περιφερειακών καναλιών υπογράμμισε ότι «πρέπει να συζητήσουμε με το ΕΣΡ πρώτα», προσθέτοντας ότι «μειώνεται ο φόρος (σ.σ. επί των τηλεοπτικών διαφημίσεων) για τα περιφερειακά κανάλια».