ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

O Γιάνης, ο Πάνος, ο Σταύρος και τ’ άλλα τα παιδιά

του Χρήστου Ξανθάκη

Κυρίες, δεσποινίδες και κύριοι δεν είναι μόνο για τους μεγάλους οι ευρωεκλογές. Είναι και για τους μικρούς, για τα αφρόψαρα, για την αθερίνα, το γαβράκι και τη μαρίδα. Δεν είναι μόνο για τον Τσίπρα και τον Μητσοτάκη που παλεύουν για την πρωτιά και την Φώφη που το έχει σίγουρο το διψήφιο ποσοστό (ένα αστείο κάναμε, μη βαράτε!), είναι και για τον Πάνο Καμμένο,..
είναι και για τον Σταύρο Θεοδωράκη, είναι και για τον Γιάνη Βαρουφάκη, είναι και για τον Βασίλη Λεβέντη, είναι και για τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, είναι για τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ που έχει κόμμα αλλά δεν έχει πρόσωπο, είναι για την ακροδεξιά του Κυρίου αντάμα με τους Μακεδονομάχους, είναι για έναν σωρό κόσμο. Και ο ρεπόρτερ Ξανθάκης έχει τις αποδόσεις για το ποιος θα μπει στην Ευρωβουλή και ποιος θα κάτσει στο παγωτό!
Ξεκινώ από τα κοινοβουλευτικά κόμματα για λόγους ηθικής τάξεως. Από τους ΑΝΕΛ της συγκυβέρνησης, που αυτή ακριβώς τη συγκυβέρνηση την πλήρωσαν και είδαν τα ποσοστά τους να διολισθαίνουν. Κακό του κεφαλιού σου βεβαίως να ξεγράφεις τον Καμμένο που όπως ο Τσίπρας είναι ο μεγάλος winner της τελευταίας πενταετίας, έτσι κι αυτός είναι ο μεγάλος survivor. Αν δεν είχε το πρόβλημα υγείας που τον ταλανίζει, θα τον έδινα απόδοση δυόμιση ότι θα βγει ασπροπρόσωπος. Τώρα, μάλλον θα επικεντρώσει στις εθνικές εκλογές, όπου και έχει μεγαλύτερες πιθανότητες.
Και πάμε σε Σταυρούκο Θεοδωράκη, που προσπαθεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα. Με καμπάνια λεωφορείου ανά την Ελλάδα (πραγματικοί σατανάδες, ρε φίλε…), με επιμονή, υπομονή, αυτάρκεια, γενναιότητα, θάρρος, παρρησία, μαύρη μαγεία, σόλο πιάνο, ντουβρουτζά (κάτι τέτοια μαθαίνω από τη φίλη μου τη Λίνα Παπαδάκη, που τα γράφει στο Ίνστα), με εκδηλώσεις και στρογγυλά τραπέζια (αυτός ο Αλιβιζάτος, λάστιχο έχει γίνει), δίνουν τον καλό, για να μην πω τον απελπισμένο, αγώνα. Λυπούμαι πολύ, αλλά ούτε εκατό απόδοση  δεν το ποντάρει το παιχνίδι ο ΟΠΑΠ…
Όπως δεν ποντάρει ούτε χίλια την πιθανότητα του Λεβέντη να μπει στην Ευρωβουλή. Επιτέλεσε τον ιστορικό του ρόλο ο κυρ Βασίλης, γελάσαμε, διασκεδάσαμε, γλεντήσαμε, άντε στο καλό τώρα για καρεκλίτσα στον ήλιο, ταβλάκι και τσάι του βουνού. Κι αν είχε μια πιθανότητα να τον (ξανα)στηρίξουν οι Θεσσαλονικείς, σοβάρεψαν πλέον τα πράγματα και δεν θα βρει ούτε την ψήφο του πάνω απ’ τα Τέμπη.
Εκεί όπου μπορεί να τη βρει ο Βελόπουλος, για να λέμε την αλήθεια. Αθόρυβα εργάζεται, μουλωχτά, ύπουλα σχεδόν και έχει πάρει με το μέρος του ουκ ολίγους Μακεδονόμαχους. Είναι και οι επιστολές του Ιησού στη μέση, ευλογημένος είναι ο άνθρωπος, μην απορήσετε αν κάνει την έκπληξη. Τον δίνω απόδοση δύο με καθοδική τάση.
Καλές είναι και οι πιθανότητες του Γιάνη μας να μπουκάρει μετά βαΐων και κλάδων στο Ευρωκοινοβούλιο. Του ταιριάζει και περισσότερο, πολύ περισσότερο εδώ που τα λέμε, να βάζει μυαλό στους εκπροσώπους των ευρωπαϊκών χωρών, παρά στα βουλευτάκια της Κουτσούφλιανης και της Καρδιτσομαγούλας. Έχει ένα μεγαλείο, μια δόξα, ένα γκραντέρ ρε φίλε και πολύς κόσμος θέλει να πάει ο Βαρουφάκης στις Βρυξέλλες και να γλεντήσει τους μαλάκες. Ένα εβδομήντα η απόδοσή του κι άμα συνεχίσει έτσι θα το φράξει το στοίχημα η εταιρεία!
Από εκεί και πέρα, κλάμα, θλίψη, έκτακτα καιρικά φαινόμενα. Για μια φορά ακόμη διασπασμένη η αριστερά και για μια ακόμη φορά λιγοστές οι πιθανότητές της να εκπροσωπηθεί στην Ευρωβουλή. Αν ενώνανε τα μαγαζιά τους η ΛΑΕ, ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η ΠΛΕΥΣΗ μπορεί και να το καταφέρνανε, αλλά το βλέπω λίγο δύσκολο να συνεννοηθούν τώρα όταν δεν κατάφεραν να τα βρούνε τον κρίσιμο Σεπτέμβρη του 2015. Νηστεία και προσευχή και στο επόμενο κουπόνι βλέπουμε…

- από το newpost