ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

Η Ελληνική Ραδιοφωνία λέει «Όχι στον Φασισμό»...

...με ένα διήμερο αντιφασιστικό αφιέρωμα

Με αφορμή τη συμπλήρωση 52 χρόνων από τη «μαύρη» επέτειο της χούντας, η ΕΡΑ λέει «Όχι στον Φασισμό» μ’ ένα διήμερο αντιφασιστικό αφιέρωμα το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Απριλίου 2019. Το σύνολο των ενημερωτικών εκπομπών του Πρώτου Προγράμματος.. μεταβάλλουν το αρχικά προγραμματισμένο περιεχόμενό τους το Σαββατοκύριακο και το προσαρμόζουν στο πλαίσιο του αντιφασιστικού αφιερώματος.
Ειδικότερα:
  • Σ’ ένα έκτακτο δίωρο, το Σάββατο 20 Απριλίου 2019 και ώρα 09:00, στην εκπομπή «ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ» με τον Νότη Ανανιάδη, γίνεται αναφορά στις «μαύρες μνήμες της δικτατορίας και στα φαντάσματα του παρελθόντος στο ευρωπαϊκό μέλλον», μέσα από συζήτηση με πανεπιστημιακούς και επιφανείς πολιτικούς όλων των κομμάτων.
  • Στις 16:00, στην εκπομπή «ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ», που συντονίζει ο Τάσος Χατζηγεωργίου, ο Δημήτρης Παπαχρήστος (ο εκφωνητής του Πολυτεχνείου), μαζί με αντιστασιακούς της περιόδου 1967-1974 δίνουν τις μαρτυρίες τους για το τότε αλλά και προσεγγίζουν την «αναβίωση» της άκρας δεξιάς και νεοφασιστικών, νεοναζιστικών μορφωμάτων στην Ευρώπη του σήμερα.
  • Την Κυριακή 21 Απριλίου 2019 και ώρα 10:00, το «ΙΔΕΟΔΡΟΜΙΟ» με τον Γιώργο Τσούκαλο (εκτάκτως) αναφέρεται στα ακραία μορφώματα στη σημερινή Ελλάδα, στη δράση τους, καθώς και στις εξελίξεις αυτών των υποθέσεων ενώπιον της Δικαιοσύνης.
  • Στις 11:00, στην εκπομπή «ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ», ο Πολυδεύκης Παπαδόπουλος συζητεί με τους καλεσμένους του τον αντίκτυπο της δικτατορίας μετά την πτώση της στο δημόσιο βίο, αλλά και για την εμφάνιση της Ακροδεξιάς στην Ευρώπη.
  • Στις 12:00, στην «ΑΦΥΛΑΧΤΗ ΔΙΑΒΑΣΗ» με τον Θωμά Σίδερη (που εκτάκτως αυτή την εβδομάδα από Σάββατο μεσημέρι μεταφέρεται την Κυριακή), υπάρχει ένα ενδιαφέρον αφιέρωμα με τίτλο «Παιδονόμοι και εθνικός διχασμός», που αναφέρεται στη σχολική ζωή στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της επταετούς δικτατορίας.
  • Στις 15:00, στο «ΚΟΣΜΟΔΡΟΜΙΟ» με τη Σίσσυ Αρβανιτίδου μεταδίδεται ένα επίκαιρο αφιέρωμα με θέμα «Φασισμός και Δημοκρατία στην Ευρώπη». Τέλος, το Σάββατο και την Κυριακή (10:00-12:00) στο Kosmos 93.6 & 107, η Έλενα Μαράκα θα παρουσιάσει αντιφασιστικά τραγούδια απ’ όλο τον κόσμο.