ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

Οργή Ξαρχάκου κατά Μητσοτάκη: Να κατεβεί άμεσα το σποτ

«Σήμερα το πρωι πληροφορήθηκα ότι η χθεσινή συνάντηση μέρους των δημιουργών με τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, χρησιμοποιήθηκε σε σποτ για να εξυπηρετηθεί ο προεκλογικός του αγώνας.
Λυπάμαι πάρα πολύ.(...) Θα πρέπει άμεσα να κατέβει αυτό το σποτ».
Τα παραπάνω αναφέρονται μεταξύ άλλων σε δήλωση του Σταύρου Ξαρχάκου που ανέβηκε στα σόσιαλ μίντια.  O Ξαρχάκος, φανερά..
οργισμένος, αναλυτικά αναφέρει:
«Ως ένας άνθρωπος, ο οποίος μάχεται εδω και δεκαετίες για τα δικαιώματα των δημιουργών, απέναντι στη ληστρική και κακουργηματική διαχείρησή τους από την ΑΕΠΙ και την οικογένεια Ξανθόπουλου, οφείλω με λίγα λόγια να διευκρινήσω κάποια πράγματα, όσο πιο σύντομα μπορώ, διότι πρέπει να είμαστε συγκεκριμένοι αλλά και δίκαιοι ως προς το ποιοί βοήθησαν και ποιοί όχι, στον αγώνα αυτό, αλλά και να είναι συγκεκριμένα τα όρια των εκάστοτε πολιτικών απέναντι σε αυτό τον αγώνα, ο οποίος δεν έχει σχέση με κανενα κόμμα και καμία παράταξη.
Κατ᾽ αρχάς θα πρέπει άμεσα να κατέβει αυτό το σποτ.
Ο αγώνας των δημιουργών δεν έχει σχέση με τον προεκλογικὀ αγώνα κανενός.
Εδώ και αρκετά χρόνια, το αυτονόητο, δηλαδή η προστασία των κόπων και των πνευματικών δικαιωμάτων των δημιουργών από το Κρατος και τη Δικαιοσύνη, δεν εφαρμοζόταν. Εγώ ο ίδιος έχω συναντηθεί κατα καιρούς με τους κ. Παπανδρέου, Σαμαρά χωρίς κανένα αποτέλεσμα και μάλιστα αυτή η αδιαφορία, μου γέννησε έως και υποψίες. Αντιθέτως ήταν ακαριαία η αντίδραση του κ. Τσίπρα και οφείλω να πω ότι ήταν και η πρώτη φορά που αισθάνθηκα οτι ένας Πρωθυπουργός, ενδιαφέρθηκε πραγματικά για το θέμα αυτο (χωρίς να βγεί στα κανάλια να το διαφημίσει).
Τέλος, να πληροφορήσω τον κ.Μητσοτάκη, ότι δε ζητάμε κανένα συμβολικό ποσόν από κανέναν. Οι καλλιτέχνες δεν είμαστε επαίτες. Ζητάμε τους κόπους μας, ζητάμε αυτά που σε όλες τις πολιτισμένες χώρες υπάρχουν, ζητάμε να μπορούμε να ζούμε από το έργο μας, ζητάμε Δικαιοσύνη.»
- διαβάστε: Οργισμένοι με τον Μητσοτάκη οι καλλιτέχνες