ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

Απογειώθηκε το Netflix: στα 149 εκατ. οι χρήστες παγκοσμίως

Το Netflix αύξησε κατά 9,6 εκατομμύρια τους συνδρομητές του μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2019, αγγίζοντας πλέον τα 149 εκατομμύρια παγκοσμίως, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των επενδυτών, των αναλυτών και των ίδιων των στελεχών του, καθώς γίνεται ολοένα πιο δημοφιλές σε όλο τον κόσμο.
Η εταιρεία δαπανά δισεκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο για να κάνει..
νέες παραγωγές (σειρές και ταινίες) και έτσι να προσελκύσει νέους πελάτες, πράγμα που μέχρι στιγμής καταφέρνει. Το 2018 δαπάνησε 12 δισ. δολάρια, ποσό που μπορεί να φθάσει τα 15 δισ. δολάρια φέτος. Αυτή η επιθετική πολιτική έχει ως συνέπεια το Netflix να γιγαντώνεται, αλλά και να φορτώνεται με συνεχώς μεγαλύτερο δανεισμό, που έφθασε τα 10,36 δισεκατομμύρια δολάρια το 2018 από 3,36 δισ. δολ. το 2016.
Καθώς επίκειται σκληρός ανταγωνισμός με άλλους γίγαντες της ψυχαγωγίας και της τεχνολογίας, όπως η Disney, η Apple, η Hulu και η Amazon, που προωθούν τις δικές τους υπηρεσίες βίντεο streaming, το Netflix προχώρησε σε αύξηση της τιμής της μηνιαίας συνδρομής του στις ΗΠΑ από 11 σε 13 δολάρια (για τους νέους η αύξηση ίσχυσε από τον Ιανουάριο, αλλά από τους παλιούς από τώρα). Αυξήσεις έγιναν επίσης στις συνδρομές σε Βραζιλία και Μεξικό, ενώ δεν είναι ακόμη σαφές αν ανάλογη αύξηση θα γίνει σε άλλες χώρες και πότε.
Από την άλλη, το Netflix έκανε μια πρόβλεψη για έως πέντε εκατομμύρια νέους συνδρομητές στο δεύτερο τρίμηνο του 2019, που δεν φάνηκε να ικανοποιεί τη Γουόλ Στριτ, η οποία περίμενε 5,5 εκατομμύρια, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς.