ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

Βαγγέλης Μαρινάκης: Γιατί πήρα το Συγκρότημα Λαμπράκη

Ποιους μου ζήτησαν να βάλω διευθυντές σε ΝΕΑ, ΒΗΜΑ, in.gr

«Ευχαριστούμε πολύ τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός και του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη... Δημοσιογραφικού Οργανισμού Mαρινάκη πλέον» είπε ο Νίκος Χατζηνικολάου στο τέλος της συνέντευξης στον Real Fm, με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να επικροτεί λέγοντας «Σωστά..»..
Σταχυολογούμε από την συνέντευξη του Βαγγέλη Μαρινάκη στον Νίκο Χατζηνικολάου:
  • Ο Ολυμπιακός είναι υπεράνω χρημάτων. Ο Θωμάς Μητρόπουλος με τον Δημήτρη Μελισσανίδη και νωρίτερα τον κύριο Σαββίδη, και η παρέα του μας έχουν προκαλέσει πολλά προβλήματα με εντολή του Σωκράτη Κόκκαλη. Τι να κάνουμε, δυστυχώς το χρήμα είναι τα πάντα για κάποιους.
  • To 2016 έγινε ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες. Σας θυμίζω ότι τον Γενάρη του 2016 είχε αναλάβει την Νέα Δημοκρατία ο Κυριάκος Μητσοτάκης και είχε αντιπαράθεση με τον Αλέξη Τσίπρα. Δεν υπάρχει καμιά υπόνοια τότε περί βρώμικου χρήματος, όπως λέει σήμερα ο κύριος Παππάς. Εμείς πληρώσαμε το πρωί της 26ης Σεπτεμβρίου το ποσό και μας ευχαρίστησε. Την ίδια μέρα είχε πληρώσει και ο κύριος Αλαφούζος. Τα πάντα είχαν ελεγχθεί.
  • Ο Νίκος Παπάς ενημέρωνε πάντα τον πρωθυπουργό. Όταν πλειοδοτήσαμε στον διαγωνισμό, ο κύριος Παπάς μου μετέφερε την επιθυμία του να πληρώσουμε και να είμαστε οι πρώτοι, το ποσό των 26.3 εκατ. ευρώ, της πρώτης δόσης.
  • Θα σας κάνω μια αποκάλυψη: Μου είχε ζητήσει μια χάρη ο κ. Παππάς που την ήθελε και ο πρωθυπουργός τον καιρό που γινόταν ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες. Να συναντήσω τον κ. Καλογρίτσα. Όπως και έγινε, τον συνάντησα και μου ζήτησαν να καταβάλω υπό τη μορφή δανείου το ποσό των 26,3 εκατ. ευρώ για να πληρώσει ο κ. Καλογρίτσας την πρώτη δόση για τις τηλεοπτικές άδιεες. Εξήγησα στον κ. Καλογρίτσα ότι έχω την καλή διάθεση αλλά δεν μπορώ να το κάνω.
  • Τότε δεν είχαν πρόβλημα με τα χρήματα του Μαρινάκη. Προκαλώ τον κύριο Παππά να βγει και να το διαψεύσει. Τα δικά μας κεφάλαια έχουν ελεγχθεί από τους μεγαλύτερους ελεγκτικούς μηχανισμούς στον κόσμο.. Όταν οι εταιρείες μας είναι στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και συνεργάζεσαι με τεράστιες εταιρείες γίνονται οι πιο λεπτομερείς έλεγχοι.
  • Υπάρχει και κάτι άλλο. Όταν ανέλαβα το in.gr, το Βήμα και τα Νέα μου είχαν ζητήσει να βάλω σε διευθυντικές θέσεις πρόσωπα της αρεσκείας του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης.
  • Σε όλες τις δουλειές είμαι εγώ, δεν κρύβομαι. Εγώ δεν μπορώ να γίνω Ιβάν Σαββίδης, ούτε μπροστινός ούτε λαγός. Τόσο καιρό έκανα υπομονή αλλά ο κόσμος πρέπει να ακούσει την αλήθεια.
  • Σχετικά με τα δικαστικά ζητήματα δεν υπάρχει ούτε ένας Έλληνας πολίτης που δεν έχει καταλάβει ότι είμαι προσωπικά στοχοποιημένος από την κυβέρνηση, παρόλο που οι κατηγορίες που μου αποδίδονται έχουν καταρρεύσει.
  • Ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν φοβάται κανέναν. Πρόκειται για σκευωρίες. Έχουν γίνει τεράστιες έρευνες και το όνομά μου δεν υπάρχει πουθενά. Όλα αυτά έχουν καταρρεύσει και σας ομολογώ ότι δεν με αγγίζουν και δεν με απασχολούν.
  • Και κάτι άλλο. Έχω προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εναντίον του πρωθυπουργού, του κ. Τζανακόπουλου του κ. Κοντονή και του κ. Καμμένου. Αν αυτή η κυβέρνηση μείνει μέχρι τον Οκτώβριο θα έχουμε για πρώτη φορά καταδικαστική απόφαση για εν ενεργεία πρωθυπουργό
  • Είναι αστεία τα περί Έλληνα Μπερλουσκόνι. Εγώ δεν μπήκα στα ΜΜΕ για να προωθήσω τις δουλειές μου, ούτε για να έχω χάρες από την εκάστοτε κυβέρνηση. Εγώ δεν είμαι εργολάβος, ούτε μεσάζοντας όπως έγινε με τους εθνικούς προμηθευτές που μας έχουν φέρει σε κατάσταση χρεοκοπίας. Και επίσης δεν θέλω χαριστικές ρυθμίσεις στην Βουλή για να ρυθμίσω δάνειά μου.
  • Πήρα το ιστορικό συγκρότημα του ΔΟΛ, γιατί θα ήταν μεγάλο πλήγμα για την Δημοκρατία να έκλειναν ή να γίνονταν μέσα προπαγάνδας. Στην κυβέρνηση δεν τους ένοιαζε αν παραδοσιακά ιστορικά ΜΜΕ όπως τα Νέα και το Βήμα περιέρχονταν στην κατοχή ανθρώπων που θα διακινδύνευαν τις ιστορικές σχέσεις της χώρας.
  • Με κατηγορούν ότι τα μέσα ενημέρωσης που έχω στηρίζουν τον Μητσοτάκη. Κάνουν λάθος. Νομίζω ότι έχει γίνει φανερό αυτό που υποσχεθήκαμε. Οι διευθυντές αφήνουν τις κορυφαίες πένες να εκφράσουν τις απόψεις τους.
  • Έχω δει ξανά πολιτικές αθλιότητες αλλά ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του ξεπέρασαν κάθε όριο. Πρόσφερα δωρεά στη μνήμη του πατέρα μου, Μιλτιάδη Μαρινάκη ο οποίος διετέλεσε βουλευτής της ΝΔ στα τοπικά γραφεία του κόμματος στον Πειραιά. Το έκαναν και άλλοι παράγοντες, όπως π.χ. ο Βασίλης Κορκίδης. Και με κατηγόρησαν για διαπλοκή με τη ΝΔ. Όλα αυτά για δύο air condition. Ούτε 1.000 ευρώ δεν κόστισαν και μας κατηγορούν για διαπλοκή. Πρόκειται για γελοιότητες και δεν θα ασχοληθώ άλλο. Ο πατέρας μου ήταν βουλευτής της ΝΔ και στη μνήμη του θα αναλάμβανα κι άλλες τέτοιες πρωτοβουλίες.
  • Καλά κάνει ο Πέτρος Κόκκαλης και πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι λογικό να πάει στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί με αυτόν έχει δουλειές ο πατέρας του, και μπράβο του που υποστηρίζει τις δουλειές του πατέρα του.