ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

Παντελής Καψής για Κώστα Γαβρά: «Του χρεώνω αφέλεια»

Το αντι-Γαβρά κύμα κόπασε για λίγο, με τις αντιδράσεις που υπήρξαν και με τα επιχειρήματα που διατυπώθηκαν, αλλά οι αντι-Γαβριστές συνεχίζουν να χτυπάνε. Ο Παντελής Καψής, λόγου χάρη, μέρες μετά βρήκε την όρεξη να επαναφέρει το θέμα με άρθρο του στο σάιτ του Σκάι και «στην καλύτερη περίπτωση», λέει, χρεώνει αφέλεια στον σκηνοθέτη με τη..
διεθνή εμβέλεια. Είναι η ίδια αφέλεια, συμπληρώνει, «που επέδειξαν οι Τσίπρας Βαρουφάκης όταν οδήγησαν την χώρα στο χείλος της καταστροφής». Γιατί; Επειδή, εξηγεί, «όταν πηγαίναμε κατευθείαν στον τοίχο ήταν από αυτούς που δεν είχαν καταλάβει τίποτα».
(...)
Περί το τέλος του άρθρου (που έχει τίτλο «Μια ταινία χωρίς δράκο») ο Παντελής Καψής κρατάει πισινή, αλλά ρίχνει και μια μπηχτή για «πολιτικό αγκιτάτορα». Γράφει ότι «το σενάριο που μοιάζει να επιλέγει ο Γαβράς στηρίζεται σε ένα βιβλίο ναρκισσιστικής αποθέωσης από τον κατ’ εξοχήν υπαίτιο της καταστροφικής διαπραγμάτευσης του 2015» και καταλήγει: «Φυσικά ο Γαβράς μπορεί να μας διαψεύσει, ο σκηνοθέτης να επικρατήσει του πολιτικού αγκιτάτορα».
- από το μπλογκ του harddog - ολόκληρο το κείμενο ΕΔΩ