ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

Oργή Λαφαζάνη για τον αποκλεισμό από τα κανάλια

Η ΛΑΕ προαναγγέλλει αγωγές και καταλήψεις

Παρέμβαση στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), για να διαμαρτυρηθεί κατά του συστηματικού αποκλεισμού της από τα ΜΜΕ, κρατικά και ιδιωτικά, έκανε σήμερα αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας, αποτελούμενη από τον γραμματέα της, Παναγιώτη Λαφαζάνη, τα μέλη της ΠΓ..
Αντώνη Νταβανέλο και Δέσποινα Σπανού, καθώς και το μέλος του ΠΣ της ΛΑΕ και δικηγόρο Σαράντο Θεοδωρόπουλο, η οποία συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΕΣΡ Αθανάσιο Κουτρομάνο και τον αντιπρόεδρό του, Ροδόλφο Μορώνη.
Η αντιπροσωπεία της ΛΑΕ έθεσε το ζήτημα της μονοπώλησης του τηλεοπτικού χρόνου από τα μνημονιακά κυρίως κόμματα, προκειμένου να φιμωθεί κάθε φωνή που αντιπαρατίθεται έμπρακτα στο πολιτικό σύστημα και στην εφαρμογή των μνημονίων.
Αναφέρθηκε στις περισσότερες δημοσκοπικές έρευνες που παρουσιάζονται από τα τηλεοπτικά κανάλια εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών και των εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, οι οποίες, είτε δεν συμπεριλαμβάνουν καν τη ΛΑ.Ε. στις ερωτήσεις/απαντήσεις τους για την πρόθεση ψήφου, είτε παρουσιάζουν τεράστιες και αδικαιολόγητες αποκλίσεις μεταξύ τους.
Τόνισε επίσης ότι ο αποκλεισμός της ΛΑ.Ε. από τις πολιτικές συζητήσεις που διεξάγονται στα ΜΜΕ είναι παράνομος, δεδομένου, μάλιστα, ότι διαθέτει εκπροσώπηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με τον ευρωβουλευτή Νίκο Χουντή, του οποίου η έντονη δραστηριότητα στο Ευρωκοινοβούλιο αποκρύπτεται συστηματικά από τα ΜΜΕ.
Η αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε έθεσε το ΕΣΡ προ των ευθυνών του, καλώντας το να αναλάβει δράση για τον έλεγχο της χειραγώγησης της κοινής γνώμης από τα κανάλια και την επιβολή κυρώσεων για την συστηματική αποσιώπηση των θέσεων της ΛΑ.Ε. από τα ΜΜΕ.
Η αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε. τόνισε ότι θα αντισταθεί κινηματικά και νομικά απέναντι στον αποκλεισμό του πολιτικού της λόγου από τα ΜΜΕ.