ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

Οριστικά σε δίκη ο Β. Μαρινάκης κι άλλοι 27 για τα «στημένα»

Σε δίκη παραπέμπεται ο Βαγγέλης Μαρινάκης και 27 ακόμη πρόσωπα μετά την απόφαση υπ’ αρ 804/17.04.2019 του Αρείου Πάγου, που απέρριψε την αναίρεση του εισαγγελέα, Ευάγγελου Ζαχαρή, κατά του βουλεύματος για τους «στημένους» αγώνες στο ποδόσφαιρο.
Με την απόφαση του το Ανώτατο Ποινικό Δικαστήριο απέρριψε την.. αναίρεση του αντεισαγγελέα Ευάγγελου Ζαχαρή, με αποτέλεσμα να καθίσταται οριστικό και αμετάκλητο το υπ’αριθμόν 1692/2018 παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών που εκδόθηκε τον περασμένο Οκτώβρη.
Έτσι, ο εφοπλιστής και οι άλλοι συγκατηγορούμενοί του θα δικαστούν για το κακούργημα της αλλοίωσης αποτελέσματος αγώνων και το πλημμέλημα της σύστασης συμμορίας.
Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου είχε την άποψη ότι ο εφοπλιστής και οι υπόλοιποι 27 κατηγορούμενοι έπρεπε να δικαστούν μόνο για το πλημμέλημα της σύστασης συμμορίας και όχι και για το κακούργημα της αλλοίωσης αποτελεσμάτων αγώνων.
Το Μάρτιο του 2018, με άλλη αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου, όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, είχαν απαλλαγεί, μεταξύ άλλων, από τα κακουργήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της εκβίασης.