ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 16 Απριλίου 2019

Ενωμένοι Δημοσιογράφοι: Όχι στις προσωπικές στρατηγικές

Από την παράταξη «Ενωμένοι Δημοσιογράφοι» της ΕΣΗΕΑ λάβαμε και δημοσιεύουμε επιστολή σχετικά με την παραίτηση του Χρ. Μαζανίτη από τη θέση του ταμία στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Αναλυτικά στην ανακοινωση αναφέρεται:

"Όχι στις προσωπικές στρατηγικές
- Υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα του κλάδου
Δυο μήνες πριν τις εκλογές, κατά τη σημερινή (Τρίτη 16/4) συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ, ο κ. Χρ. Μαζανίτης αποφάσισε να παραιτηθεί από τη θέση του ταμία στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.
Προηγουμένως ο κ. Μαζανίτης είχε αρνηθεί για μια ακόμη φορά τους τελευταίους μήνες να καταθέσει προϋπολογισμό-απολογισμό, όπως έχει ως θεσμική υποχρέωση από τη θέση του και ενώ ο ίδιος κατείχε συνεχώς τη θέση του ταμία από την συγκρότηση του ΔΣ, έως σήμερα.
Το ΔΣ της ΕΣΕΗΑ έκανε το καθήκον του και προχώρησε στην έγκριση του προϋπολογισμού απολογισμού, που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την σύγκλιση των εκλογοαπολογιστικών γενικών συνελεύσεων, και την διεξαγωγή των εκλογών στην Ένωση Συντακτών, όπως προβλέπεται από το καταστατικό της ΕΣΗΕΑ.
Σημειώνουμε επίσης, ότι ο κ. Μαζανίτης παραιτήθηκε μεν από την θέση του ταμία, κρατάει όμως την έδρα στο ΔΣ, αν και έχει αποχωρήσει από την παράταξη «Ενωμένοι Δημοσιογράφοι», με την οποία εξελέγη.
Θεωρούμε ότι τέτοιες ανοίκειες συμπεριφορές και μάλιστα δυο μήνες πριν από τις εκλογές στην Ένωση Συντακτών, αντιστρατεύονται τα συμφέροντα του κλάδου και εξυπηρετούν μόνο την υπονόμευση του κύρους της Ένωσης.
Οι Ενωμένοι Δημοσιογράφοι, αποδοκιμάζουμε τις προσωπικές στρατηγικές και τις ατομικές φιλοδοξίες, οι οποίες προκειμένου να ικανοποιηθούν, δεν διστάζουν να στραφούν κατά των συμφερόντων των μαχόμενων δημοσιογράφων, των εργαζόμενων των ανέργων και των συνταξιούχων.
Ενωμένοι Δημοσιογράφοι"