ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 16 Απριλίου 2019

Βοήθημα Πάσχα για άνεργους δημοσιογράφους

Ποιοι το δικαιούνται, πόσο είναι 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε να δοθούν και φέτος οικονομικά βοηθήματα για τα άνεργα και τα εν επισχέσει μέλη της Ενώσεως, ενόψει των εορτών Πάσχα.
Η στήριξη των ανέργων μελών θα συνεχιστεί, παρ’ όλο που, μετά την κατάργηση του Αγγελιοσήμου, ο βασικός πόρος της ΕΣΗΕΑ είναι..
στην ουσία οι συνδρομές των μελών της. Το βοήθημα θα δοθεί με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις, που χορηγήθηκε και τα περασμένα Χριστούγεννα. Ακολούθως, παρατίθενται οι δικαιούχοι, το ύψος του βοηθήματος, οι προϋποθέσεις και ο τρόπος λήψης του βοηθήματος.

Α. ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ:
Συνάδελφοι, οι οποίοι είναι άνεργοι ή σε επίσχεση από 1ης/4/2014 (5ετία) και
1.Το ετήσιο ατομικό εισόδημά τους δεν ξεπερνά τις 4.000,00 ευρώ ΚΑΙ
2. Το ετήσιο οικογενειακό εισόδημά τους (για τις περιπτώσεις που υπάρχει εισόδημα συζύγου), δεν ξεπερνάει τις 8.000,00 ευρώ, πλέον 1.000,00 ευρώ για κάθε ανήλικο παιδί.

Β. ΤΟ YΨΟΣ ΤΟΥ ΒΟΗΘΗΜΑΤΟΣ
ορίζεται στα 250,00 ευρώ, πλέον 80,00 ευρώ για κάθε ανήλικο παιδί.

Γ. ΤΡΟΠΟΣ ΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΒΟΗΘΗΜΑΤΟΣ:
Όλοι οι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στο Γραφείο Υποστήριξης Ανέργων, Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Υλοποίησης Προγραμμάτων, στον 5ο όροφο της ΕΣΗΕΑ, τις εργάσιμες ημέρες, από τις 9 το πρωί έως τις 3:30 το μεσημέρι, ή, ηλεκτρονικά, στο anergia@esiea.gr – Οι αιτήσεις θα πρέπει να συνοδεύονται από εκκαθαριστικό σημείωμα του φορολογικού έτους 2017 (για τα εισοδήματα του 2017 κι εφόσον δεν έχει ήδη κατατεθεί) ή του 2018 (για τους συναδέλφους, οι οποίοι έχουν υποβάλει τη νέα φορολογική δήλωση για τα εισοδήματα του 2018) και την τελευταία εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ.
Εφόσον τα έντυπα έχουν ήδη κατατεθεί στο Γραφείο Υποστήριξης Ανέργων, Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Υλοποίησης Προγραμμάτων, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να κατατεθούν εκ νέου.

Δ. ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΤΟΥ ΒΟΗΘΗΜΑΤΟΣ:
  • Όσοι άνεργοι λαμβάνουν από τον ασφαλιστικό τους φορέα επίδομα ανεργίας ή επίσχεσης.
  • Άνεργοι που απολύθηκαν πρόσφατα και δικαιούνται να λάβουν δώρο Πάσχα από τον εργοδότη τους.
  • Άνεργοι που απολύθηκαν και έλαβαν ή λαμβάνουν αποζημίωση απόλυσης.
  • Όσοι συνάδελφοι είναι περισσότερο από πέντε (5) χρόνια άνεργοι (πριν την 1η/4/2014) ή έχουν λάβει από δέκα (10) και άνω τακτικά βοηθήματα.
  • Όσοι συνάδελφοι έχουν ετήσιο ατομικό εισόδημα άνω των 4.000,00 ευρώ ΚΑΙ ετήσιο οικογενειακό εισόδημα άνω των 8.000,00 ευρώ πλέον 1.000,00 ευρώ για κάθε ανήλικο παιδί.
  • Όσοι συνάδελφοι έχουν στην κυριότητά τους ακίνητη περιουσία συνολικής αντικειμενικής αξίας άνω των 150.000,00 ευρώ.
  • Όσοι συνάδελφοι έχουν λάβει τακτικά βοηθήματα άνω των 5.000,00 ευρώ, ασχέτως αν έχουν λάβει και ειδική οικονομική ενίσχυση έως 1.000,00 ευρώ κατά το παρελθόν.
  • Όσοι συνάδελφοι οφείλουν χρήματα στην ΕΣΗΕΑ από οποιαδήποτε αιτία (προσωρινές διευκολύνσεις κ.λπ.) ή έχουν λάβει βοήθημα τα προηγούμενα χρόνια έχοντας υποβάλει ανακριβείς υπεύθυνες δηλώσεις για τα εισοδήματά τους.
Ε. ΕΝ ΕΠΙΣΧΕΣΕΙ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΈΝΩΣΗΣ:
Όλα τα ανωτέρω κριτήρια ισχύουν και για τους συναδέλφους που είναι σε επίσχεση και, εξυπακούεται, δεν έχουν άλλη εργασία ή αμοιβή. Τα αιτήματά τους θα εξετάζονται ανά Μέσο και κατόπιν εισηγήσεως του εκπροσώπου και θα εξυπηρετούνται απευθείας από τις οικονομικές υπηρεσίες της ΕΣΗΕΑ, στον 5ο όροφο.

Η προθεσμία για την κατάθεση των αιτήσεων (με τα απαραίτητα δικαιολογητικά), λήγει την Μ. Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019.
Το βοήθημα θα κατατίθεται έως και την Παρασκευή, 3 Μαΐου 2019, στους τραπεζικούς λογαριασμούς που τα μέλη έχουν δηλώσει στην ΕΣΗΕΑ.