ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2020

ΕΣΗΕΑ για «Φιλελεύθερο»: Αν και ενισχύθηκε από τη λίστα Πέτσα, ο εκδότης ανέστειλε την κυκλοφορία της εφημερίδας

«Δεν μπορεί να γίνει ανεκτή η χρηματοδότηση εκδοτικών συγκροτημάτων χωρίς διατήρηση των θέσεων εργασίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών αφήνοντας ταυτόχρονα αιχμές κατά της διοίκησης της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» για την την απόφαση να βάλει λουκέτο.
Η ΕΣΗΕΑ υπογραμμίζει ότι.. αναμένει την απορρόφηση μεγάλου αριθμού των εργαζομένων, στην ιστοσελίδα της εφημερίδας υπενθυμίζοντας πως πρόσφατα η ιδιοκτησία της έλαβε κρατική χρηματοδότηση.
Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιούλιο, το liberal.gr και η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» έλαβαν συνολικά 180.000 ευρώ (120.000 και 60.000 ευρώ αντίστοιχα) από τη «λίστα Πέτσα».
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:
«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζει την συμπαράστασή του στους συναδέλφους, που εργάζονται στην εφημερίδα «ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ», της οποίας ο ιδιοκτήτης ανέστειλε την έκδοσή της. Η εργοδοσία μετά από τρία χρόνια αποφάσισε να δώσει τέλος στο εγχείρημά της, αφήνοντας στην ανεργία τους συναδέλφους.
Το κλείσιμο μιας ακόμη εφημερίδας καταδεικνύει τη σκληρή πραγματικότητα, που βιώνει ο Τύπος στη χώρα μας. Παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη εφημερίδα ενισχύθηκε τους περασμένους μήνες οικονομικά από τη διαφημιστική εκστρατεία για τον περιορισμό της πανδημίας, ο εκδότης αναστέλλει την κυκλοφορία της. Αποδεικνύεται στην πράξη, ότι η πραγματική στήριξη του έντυπου Τύπου ως πυλώνα της Δημοκρατίας δεν μπορεί να γίνει παρά με σαφή, διαφανή και ισότιμα κριτήρια αλλά και όρους, για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και την προστασία των εργασιακών σχέσεων. Οι συνδικαλιστικές Ενώσεις στο χώρο του Τύπου έχουν καταθέσει ολοκληρωμένες προτάσεις αλλά η κυβέρνηση εξακολουθεί να βαφτίζει ως ενίσχυση του Τύπου την ανάθεση κρατικής διαφήμισης.
Δεν μπορεί να γίνει ανεκτή η χρηματοδότηση εκδοτικών συγκροτημάτων χωρίς διατήρηση των θέσεων εργασίας
Ταυτόχρονα, αναμένουμε την υλοποίηση των διαβεβαιώσεων της εταιρείας ότι θα απορροφήσει έναν μεγάλο αριθμό συναδέλφων στη διαδικτυακή ειδησεογραφική σελίδα της εταιρείας.
Η ΕΣΗΕΑ θα σταθεί αρωγός στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι και θα τους συνδράμει σε κάθε νομική διεκδίκησή τους».