ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020

Η πρύτανης του Παντείου και το «όχι» στο σχέδιο Μητσοτάκη

Το πνεύμα της ομόφωνης απόφασης της Συνόδου των Πρυτάνεων για μη εφαρμογή οριζόντιων μέτρων ασφάλειας στα πανεπιστήμια, σε αντίθεση με τις προθέσεις της κυβέρνησης, ανέπτυξε στη συνέντευξη που παραχώρησε στο tvxs.gr η πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου Χριστίνα Κουλούρη. Η πρύτανης τονίζει.. ότι το κάθε πανεπιστήμιο πρέπει να αποφασίζει για την προστασία του στο πλαίσιο του αυτοδιοίκητου και πως το υπάρχον νομικό πλαίσιο είναι επαρκές ώστε η Αστυνομία να επιτελεί το έργο της όποτε τελούνται αξιόποινες πράξεις. Υποστηρίζει ότι το ελληνικό πανεπιστήμιο αδικείται από την προβολή που λαμβάνουν δυσάρεστα μεμονωμένα περιστατικά κι αναρωτιέται: «Ποιός φταίει που δεν έχουν συλληφθεί οι ένοχοι της διαπόμπευσης του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου; Πάντως όχι το πανεπιστήμιο».
Ιδιαίτερη σημασία δίνει η πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου στην ομοφωνία με την οποία έληξε η έκτακτη συνεδρίαση της Συνόδου των Πρυτάνεων. Η συνεδρίαση έγινε την περασμένη Τρίτη με αφορμή το σχέδιο ενίσχυσης της ασφάλειας των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων που ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ανακοινώσει στους πρυτάνεις και το οποίο περιλαμβάνει ειδικό σώμα προστασίας των ιδρυμάτων που θα έχει απευθείας επικοινωνία με την Αστυνομία, έλεγχο εισόδου σε όλους τους χώρους και αυστηροποίηση της ποινικής νομοθεσίας για αδικήματα τα οποία τελούνται σε περιοχές της πανεπιστημιακής κοινότητας. «Ομόφωνα αποφάσισε η Σύνοδος των Πρυτάνεων ότι δε θα πρέπει να υπάρξει αστυνομικό σώμα εντός των Πανεπιστημίων» υπογραμμίζει.

- περισσότερα στο tvxs ΕΔΩ