ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020

Μεγάλα ΜΜΕ έκοψαν τον Τραμπ στον «αέρα» λόγω fake news

Δεν είναι καθόλου συνηθισμένο στην ιστορία των media και μάλιστα κατά την κάλυψη των Αμερικανικών εκλογών, μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα να διακόπτουν την απευθείας μετάδοση της ομιλίας Αμερικανού προέδρου κρίνοντας ότι παραπληροφορεί τους πολίτες.
Τη ρηξικέλευθη απόφαση πήραν το NBC News, το ABC News και το MSNBC, από τα μεγαλύτερα.. τηλεοπτικά δίκτυα των ΗΠΑ, που έκοψαν στον «αέρα» την ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ, κρίνοντας ότι με fake news, παραπληροφορούσε τους πολίτες.
Ο παρουσιαστής του MSNBC, Μπράιαν Ουίλιαμς είπε χαρακτηριστικά: «Εντάξει. Εδώ είμαστε και πάλι στην ασυνήθιστη θέση όχι μόνο να διακόψουμε τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά και να διορθώσουμε τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών».
Το CNN αποφάσισε να μην διακόψει την απευθείας μετάδοση του διαγγέλματος, ούτε να κόψει τον ήχο του μικροφώνου του Τραμπ. Αλλά τις δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ, αντέκρουσε αμέσως μετά ο παρουσιαστής του δικτύου Τζέικ Τάπερ: «Πόσο λυπηρή νύχτα για την Αμερική, όταν βλέπει τον πρόεδρό της (...) να κατηγορεί ψευδώς ανθρώπους ότι προσπαθούν να κλέψουν τις εκλογές, να επιτίθεται στη δημοκρατία μας με ψέματα».
Τα τρία μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα αποφάσισαν να κόψουν στον «αέρα» τον Τραμπ επειδή υποστήριζε - και ενώ η καταμέτρηση των ψήφων συνεχίζεται - ότι θα κέρδιζε με ευκολία εάν υπολογίζονταν μόνο «οι νόμιμες» ψήφοι, αλλά εάν η καταμέτρηση συμπεριλάβει «τις παράνομες ψήφους», οι Δημοκρατικοί θα μπορέσουν «να κλέψουν» τη νίκη στις εκλογές.

- από το avgi.gr