ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020

Να μην επιτρέψουμε να υπάρξει μια γενιά χαμένη από τον κορονωϊό

Έκκληση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία

Προειδοποίηση προς τις χώρες της Ευρώπης να μη χαλαρώσουν τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση της πανδημίας κάνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, που διαπιστώνει ότι υπάρχει «έκρηξη» στον αριθμό των κρουσμάτων. Την ίδια ώρα όμως..

καλεί τις κυβερνήσεις να μην κλείσουν τα σχολεία, τονίζοντας ότι «δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να υπάρξει μια γενιά χαμένη από την Covid-19».
Ο διευθυντής του ευρωπαϊκού παραρτήματος του ΠΟΥ, Χανς Κλούγκε, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τόνισε ότι «παρατηρούμε μια έκρηξη» μολύνσεων με «ένα εκατομμύριο επιπλέον κρούσματα σε μονάχα λίγες ημέρες» στην Ευρώπη και «βλέπουμε επίσης τη θνητότητα να αυξάνεται σιγά σιγά».
«Δεν μπορούμε να χαλαρώσουμε» και «αυτή θα είναι μια περίοδος λίγο δύσκολη, πρέπει να είμαστε ειλικρινείς σε αυτό», τόνισε. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγεία κρίνει πως τα σχολεία πρέπει να παραμείνουν ανοικτά «μέχρις εσχάτων» και να μην κλείσουν παρά μόνο ως ύστατο μέτρο. «Δεν υπάρχει λόγος να πούμε πως τα σχολεία είναι ένας από τους βασικούς φορείς διασποράς», διαβεβαίωσε ο Χανς Κλούγκε.«Πρέπει να κρατήσουμε τα σχολεία ανοικτά έως το τέλος, διότι δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να υπάρξει μια γενιά χαμένη από την Covid-19», σημείωσε.