ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020

Πηγαίνετε πρωί - πρωί να κουρευτείτε!..


Σε καθολικό lockdown για ένα μήνα μπαίνει η χώρα, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια που είπε οτι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση έκαναν δεκτή την σχετική εισήγηση των λοιμωξιολόγων και παρέπεμψε στις ανακοινώσεις που θα κάνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το πρωί της Πέμπτης, μαζί με τον Σωτήρη Τσιόδρα.
Σταχυολογούμε σχόλια και.. αντιδράσεις από τα σόσιαλ μίντια:
➤ Μισό λεπτό!
-22/10 Διάγγελμα Μητσοτάκη: Μάσκα παντού, απαγόρευση κυκλοφορίας
-31/10 Διάγγελμα Μητσοτάκη Μίνι Lock Down
-04/11 (Προαναγγέλεται από τον Υπουργό Υγείας. Γιατί άραγε;) Διάγγελμα Μητσοτάκη για αύριο 5/11 και Καθολικό Lock Down για ένα μήνα.
-Και δεν συνυπολογίζω τις καθημερινές ενημερώσεις υπουργών κλπ που κάθε επόμενη αναιρεί την προηγούμενη.
Κάθε νέο διάγγελμα όμως του πρωθυπουργού τόσο κοντά στο προηγούμενο, αποδυναμώνει τα όσα είχαν ανακοινωθεί, αποτελεί ομολογία αστοχίας και προκαλεί σύγχυση και κόπωση στους πολίτες. Κυρίως όμως δημιουργεί ανασφάλεια για το αν υπάρχει σχέδιο και έλεγχος της κατάστασης
Γιώργος Καραμέρος

➤ Πότε πρόλαβαν να αποδώσουν ή μη τα μέτρα που εφαρμόζονται από χθες και μας πάνε σε καθολικό λοκντάουν από το Σάββατο; Σκληρότερο μάλιστα από αυτό της Άνοιξης.
Φτάνει στα όριά του το σύστημα υγείας, μας λένε. Είχαν τόσους μήνες να το ενισχύουν αλλά τους σπατάλησαν σε επικοινωνιακές φιέστες. Ανοίγουν ελάχιστες νέες ΜΕΘ και αυτές με δωρεές, αλλά δεν προσλαμβάνουν γιατρούς και νοσοκόμους για να τις λειτουργήσουν. Αδιαφορούν για τα στοιβαγμένα ΜΜΜ και εργοστάσια, αλλά κουνάνε το δάχτυλο στους νέους που συνωστίζονται, υποτίθεται, στα κέντρα διασκέδασης και ας τα έχουν κλείσει όλα.
Έχουν χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα ή απλώς δεν τους νοιάζουν οι συνέπειες των πράξεων τους. Άνετοι μέσα στα πολυτελή γραφεία τους, οχυρωμένοι πίσω από τη μηντιακή ασπίδα, παίζουν με την επιβίωση και την ψυχική υγεία του κόσμου. Δεν είναι μόνο ανίκανοι, είναι ανήθικοι απατεώνες.
Δημήτρης Τσίρκας

➤ Βασικά δεν γίνεται να κάνουμε lockdown γιατί θα καταστραφεί η χώρα. Και αν κάνουμε θα είναι τοπικό. Και για μόνο 15 μέρες. Μπορεί και για 30. Μπορεί και να κάνουμε γενικό lockdown δεν είναι σίγουρο, αν και είναι απαράδεκτο και απίθανο. Ομως μπορεί να γίνει, έστω και αν διαψεύδουμε ότι θα γίνει γιατί αν δεν γίνει θα είναι καταστροφικό για τη χώρα, χωρίς βέβαια να παραλείπουμε να τονίσουμε πως αν γίνει επίσης θα είναι καταστροφικό για τη χώρα, όπως έχουμε ήδη αναλυτικά εξηγήσει.
Χρήστος Κτενάς

➤ Κουρευτείτε…
Παρακολουθώ τόσο καιρό το fb και δεν έχω καταλάβει. Οι επιστήμονες είναι με τους καλούς ή με τους κακούς; Έχω μπερδευτεί…
Πάντως, επειδή αύριο ο γνωστός… καλότυχος θα ανακοινώσει ολικό lockdown σε όλη τη χώρα, πηγαίνετε πρωί - πρωί να κουρευτείτε για να μην κυκλοφορείτε σαν πρόβατα.
Θα έρθει Πάσχα και από την κλεισούρα το μάτι μας θα γυαλίζει…
Δ. Στριλάκος