ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020

«Να μην κλείσει ο Over 104.9, μέχρι να αποφασίσει το ΕΣΡ»

Η ΕΣΗΕΑ στηρίζει τους δημοσιογράφους του ραδιοσταθμού - Τι είχε καταγγείλει η ΕΤΕΡ


Προ ημερών η Ενωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΤΕΡ) προχωρούσε σε καταγγελία στην Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) για την λειτουργία του ραδιοσταθμού «OVER FM 104.9». Η ΕΕΤΤ αποφάσισε πως ο ρ/σ εκπέμπει παράνομα και ότι πρέπει να σταματήσει την εκπομπή σήματος μέσα σε 3 ημέρες. Μάλιστα η ΕΤΕΡ.. προχώρησε και σε καταγγελία κατά του φερόμενου ως ιδιοκτήτη του «OVER FM», Γιώργου Χελάκη, επειδή λέει πήρε τηλέφωνο και απείλησε τόσο τον Αντιπρόεδρο της ΕΤΕΡ όσο και εργαζόμενους στον ραδιοσταθμό (δείτε ΕΔΩ).
Από την πλευρά του όμως το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζει την συμπαράστασή του στους δημοσιογράφους , που εργάζονται στο νεοσύστατο ραδιοφωνικό σταθμό «OVER FM 104.9», οι οποίοι θα χάσουν τη δουλειά τους εντός τριημέρου, εφόσον υλοποιηθεί η απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) για το κλείσιμο του σταθμού.
Οι προσπάθειες των εργαζομένων του ραδιοφωνικού σταθμού προκειμένου το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης να χορηγήσει τη βεβαίωση νόμιμης λειτουργίας, βρίσκονται σε εξέλιξη και αναμένεται η σχετική απόφαση. Η απόφαση της ΕΕΤΤ να προχωρήσει σε διακοπή του εκπεμπόμενου προγράμματος ισοδυναμεί με την απώλεια δεκάδων θέσεων εργασίας.
Στην παρούσα κρίσιμη εποχή για την ενημέρωση, πρέπει να τονιστεί και να καταστεί σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι όλες οι θέσεις εργασίας είναι σημαντικές και όλοι πρέπει να συμβάλλουν για τη διατήρησή τους.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ στηρίζει τους εργαζομένους και καλεί την ΕΕΤΤ να αναστείλει κάθε ενέργεια, έως ότου το θέμα εξεταστεί από το ΕΣΡ.