ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020

Με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης

Προφανώς και έτσι όπως πήγε η κατάσταση, το lockdown ήταν αναγκαίο. Άλλωστε δεν έχουμε λόγο να μην πιστέψουμε ότι το σύστημα υγείας είναι στα όρια του. Όμως είναι πολύ πιθανόν να μην είχαμε οδηγηθεί σε γενική απαγόρευση:
- Αν η κυβέρνηση είχε ενισχύσει το σύστημα υγείας και είχε επιτάξει τις ιδιωτικές ΜΕΘ θα ήταν τώρα στα όρια του..
- Αν στα σχολεία δεν είχαν στοιβαχτεί 27 παιδιά σε κάθε τάξη, που τότε μας έλεγαν ότι τα παιδιά δεν το μεταδίδουν ενώ τώρα τα κλείνουν γιατί τελικά το μεταδίδουν.
- Αν δεν είχαν αφήσει τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, και τον εργαζόμενο κόσμο που τα χρησιμοποιεί, στην τύχη τους να συνωστίζονται ο ένας πάνω στον άλλον.
- Αν είχαν κλείσει οι εκκλησίες όπως αντίστοιχα κλειστά ήταν θεάτρα, σινεμά.
- Αν είχε υποχρεώσει τις επιχειρήσεις να πάρουν αυστηρά μέτρα στους χώρους δουλειάς, έτσι ώστε να μην διασπείρεται ο ιός μεταξύ των εργαζομένων οι οποίοι δούλευαν με κίνδυνο την υγεία τους.
- Αν δεν είχε ανοίξει ο τουρισμός με αυτόν τον τρόπο που μέσα στη συμφωνία για την ΑΟΖ με την Ιταλία ήταν να τους ανοίξουμε τα σύνορα, με 100% πληρότητα στα αεροπλάνα και 85% πληρότητα στα πλοία, ίσα ίσα για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των ναυτιλιακών και των αεροπορικών εταιρειών. 
- Αν δεν είχαν σπαταλήσει τόσα λεφτά σε σκάνδαλα τύπου σκοιλ ελικικου , μεγάλους περιπάτους και λίστες Πέτσα και τα χρήματα είχαν κατευθυνθεί εκεί που υπήρχαν οι ανάγκες. 
Είναι ξεκάθαρο, λοιπόν, ότι το δεύτερο lockdown, με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία, τον εργαζόμενο κόσμο και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, έρχεται με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Σπύρος Γκανέτσος (fb)