ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020

Άλλα λέει ο Πέτσας, άλλα ο Γεραπετρίτης (πρώτη φορά είναι;)


Για μια ακόμα φορά και μάλιστα στο θέμα της πανδημίας, κορυφαία κυβερνητικά στελέχη εκφράζουν εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις για κρίσιμα θέματα που προκαλούν σύγχυση στους πολίτες.
Τελευταίο κρούσμα οι εντελώς διαφορετικές απόψεις που εξέφρασαν σήμερα για το ενδεχόμενο ενός γενικού lockdown, δυο εξ των στενότερων συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη,.. ο Γιώργος Γεραπετρίτης και ο Στέλιος Πέτσας.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ δεν απέκλεισε ένα γενικό lockdown σε όλη τη χώρα αν η επιδημιολογική κατάσταση το απαιτήσει.
Λίγο μετά ο υπουργός Επικρατείας, μιλώντας στην τηλεόραση της Βουλής υποστήριξε ότι μια απόφαση καθολικής απαγόρευσης θα ήταν «εξαιρετικά άστοχη για πολλούς λόγους».
Ο Γεραπετρίτης, πάντως, για μια ακόμα φορά προκαλεί και με τις δηλώσεις του περί ΕΣΥ και τις ΜΕΘ.
Έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει ότι η Νέα Δημοκρατία τους τελευταίους 15 μήνες ενίσχυσε το ΕΣΥ, όσο δεν ενισχύθηκε τα τελευταία 46 χρόνια! Όσον αφορά στις ΜΕΘ, εμφανίστηκε και πάλι εκτός κλίματος, αφού υποστήριξε ότι οι δυνατότητες του συστήματος δεν έχουν εξαντληθεί και ότι η Ελλάδα «με τις σχετικώς λίγες ΜΕΘ αντέχει απολύτως, ενώ χώρες με ισχυρή παράδοση, όπως το Βέλγιο, αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε τεράστια έλλειψη ΜΕΘ». 
Θυμίζουμε ότι ακόμη και κατά την ανακοίνωση του lockdown σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες, τη Δευτέρα, ο Πέτσας ισχυρίστηκε πως από τα στοιχεία προκύπτει πως δεν υπάρχει διασπορά του ιού στους μαθητές, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει κανένα σενάριο για κλείσιμο οποιασδήποτε εκπαιδευτικής βαθμίδας, ούτε και στις δύο περιοχές που τέθηκαν σε καθολικό lockdown. Και ενώ το μεσημέρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επέμενε πως στα σχολεία «δεν κολλάει», προκαλώντας μάλιστα και το γέλιο στους δημοσιογράφους, λίγες ώρες αργότερα ο υφυπουργος Νίκος Χαρδαλιάς στην ανακοίνωση για τα μέτρα που θα επιβληθούν σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες ενημέρωσε πως τα λύκεια θα κλείσουν και τα μαθήματα θα γίνονται μέσω τηλεκπαίδευσης. Επιτελικό κράτος,  οχι αστεία....