ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020

Σοκ στο γηροκομείο των Ιωαννίνων – Θετικοί και οι 56 ηλικιωμένοι


Θετικοί διαγνώσθηκαν στον κορονοϊό όλοι οι ηλικιωμένοι που φιλοξενούνταν σε ιδιωτικό Κέντρο Φροντίδας Ηλικιωμένων στην περιοχή των Ιωαννίνων.
Πρόκειται για συνολικά 56 ηλικιωμένους που φιλοξενούνται στο γηροκομείο. Και τα 56 τεστ βγήκαν θετικά ενώ θετικά είναι και για τα 2/3 των εργαζομένων.
Οι ηλικιωμένοι διακομίστηκαν στις Μονάδες Λοιμωδών του.. Πανεπιστημιακού Ιωαννίνων, Άρτας και Ηγουμενίτσας, ενώ, όπως έγινε χθες γνωστό, για την υπόθεση των κρουσμάτων κορονοϊού στο ιδιωτικό γηροκομείο των Ιωαννίνων έχει διαταχθεί εισαγγελική έρευνα κατόπιν αιτήματος από το διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας.
«Έχουμε πλήρη αδυναμία προστασίας των ηλικιωμένων. Είναι βαριά περιστατικά, άνθρωποι που υποστηρίζονται με οξυγόνο…. Μέσα σε τρεις μέρες καταρρεύσαμε. Αυτή τη στιγμή είμαστε σε απόγνωση. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Είμαστε σε τραγική κατάσταση. Κάποιοι θα πρέπει να μεριμνήσουν και να βοηθήσουν» ανέφερε, μιλώντας στο epiruspost.gr, o ιδιοκτήτης του γηροκομείου.
Μέχρι το μεσημέρι, και ανάλογα με τη σοβαρότητα της κατάστασης κατά την κρίση των ιατρών, οι ηλικιωμένοι διακομίζονταν και στα Περιφερειακά Νοσοκομεία Άρτας, Πρέβεζας και Θεσπρωτίας.