ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020

Χρειάζεται ο κλάδος τα καλά μαγαζιά

* Οκτώ χρόνια ζωής γιορτάζει η Εφημερίδα των Συντακτών και προανήγγειλε χθες ότι θα τα γιορτάσει το Σάββατο με μεγάλο επετειακό τεύχος.
Από την πλευρά μας να της ευχηθούμε να τα εκατοστήσει ή έστω να πιάσει τα χρόνια της Ελευθεροτυπίας, φυσική συνέχεια της οποίας και είναι.
Χρειάζεται ο κλάδος τα καλά μαγαζιά, που δίνουν βάρος στην κανονική.. δημοσιογραφία και όχι στα κάθε είδους non papers των κομματικών γραφείων.
* Μια ενδιαφέρουσα ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΣΗΕΑ με αφορμή το κλείσιμο του «Φιλελεύθερου». Όπου εκφράζει την συμπαράστασή της στους συναδέλφους που εργάζονταν στο φύλλο, ξαναθυμίζει τη σκληρή πραγματικότητα, που βιώνει ο Τύπος στη χώρα μας και λέει και πέντε αλήθειες σημειώνοντας:
«Παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη εφημερίδα ενισχύθηκε τους περασμένους μήνες οικονομικά από τη διαφημιστική εκστρατεία για τον περιορισμό της πανδημίας, ο εκδότης αναστέλλει την κυκλοφορία της. Αποδεικνύεται στην πράξη, ότι η πραγματική στήριξη του έντυπου Τύπου ως πυλώνα της Δημοκρατίας δεν μπορεί να γίνει παρά με σαφή, διαφανή και ισότιμα κριτήρια αλλά και όρους, για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και την προστασία των εργασιακών σχέσεων».
Για να καταλήξει λίγο πιο κάτω:
«Δεν μπορεί να γίνει ανεκτή η χρηματοδότηση εκδοτικών συγκροτημάτων χωρίς διατήρηση των θέσεων εργασίας».
* Είμαι σίγουρος ότι τη διάβασε την ανακοίνωση της Ένωσης ο Στέλιος Πέτσας και από τον συγκλονισμό του άλλαξε πλευρό. Μη σου πω ότι ζήτησε και δεύτερο μαξιλάρι!
* Την τελευταία του πνοή άφησε ο Ρόμπερτ Φισκ, κορυφαία μορφή της ερευνητικής δημοσιογραφίας και πρύτανης του Μεσανατολικού ρεπορτάζ.
Πολλές οι επιτυχίες στη μεγάλη καριέρα του, πολλά τα βραβεία, μεγάλη η αναγνώριση.
Κι όταν δέχθηκε επίθεση από Αφγανούς πρόσφυγες στο Πακιστάν το 2001, δεν βγήκε να κλαψουρίσει, να βρίσει τον Αλλάχ και να ζητήσει επέμβαση διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης. Έγραψε απλά στον Independent:
«Αν ήμουν Αφγανός πρόσφυγας στο Kila Abdullah, κοντά στα ΑφγανοΠακιστανικά σύνορα, τα ίδια θα έκανα στο Ρόμπερτ Φισκ. Ή σε οποιονδήποτε άλλο Δυτικό μπορούσα να βρω».
 
- από τη στήλη medioΠΙΛΑΦΟ του Χρήστου Ξανθάκη στο newpost