ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020

Ποια είσαι εσύ και ανακατεύεσαι σε όλα;

Η Ελενα Ακρίτα απαντά

Για όλους και για όλα μίλησε στην τηλεόραση του Alpha και την εκπομπή «Τάκης Χατζής DIRECT», η Έλενα Ακρίτα. Η δημοσιογράφος μίλησε για τη Νέα Δημοκρατία, τον ΣΥΡΙΖΑ, την πανδημία του κορωνοϊού και πολλά άλλα.
Για το αν η ίδια αποτελεί μοχλό αντιπολίτευσης υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ η κ. Ακρίτα είπε: «Όντως κάνω.. αντιπολίτευση. Καμιά φορά με ρωτάνε “ποια είσαι εσύ και ανακατεύεσαι σε όλα;” Κάνω αντιπολίτευση, αλλά σχολιάζω και τα πάντα γιατί είμαι δημοσιογράφος πρώτα απ όλα. Είμαι γυναίκα, είμαι μητέρα, είμαι πολίτης, είμαι λευκή, είμαι μαύρη, είμαι κίτρινη, είμαι κόκκινη, είμαι όλα αυτά […] όλες τις ιδιότητες των ανθρώπων που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες και που οι περισσότεροι τις χλευάζουν, εγώ είμαι εκεί και θα είμαι εκεί και θα σχολιάζω.
«Πολύ χαίρομαι που δεν είμαι αναμενόμενη, πολύ χαίρομαι που αν και μένω στη Φιλοθέη, αν και μεγάλωσα με ένα συγκεκριμένο τρόπο που δεν έχει να κάνει μόνο με μία οικονομική άνεση όσο περισσότερο με το ότι όλοι οι διανοούμενοι και όλοι οι πολιτικοί ήταν στο σπίτι μας, από τον Γεώργιο Παπανδρέου μέχρι τον Οδυσσέα Ελύτη, μέχρι το Ρίτσο», είπε απαντώντας σε ερώτηση για το γεγονός ότι ανήκει σε ευκατάστατη οικογένεια.
«Δεν είμαι αποστάτρια της τάξης μου, αλλά βλέπω διαφορετικά τα πράγματα», πρόσθεσε η δημοσιογράφος και τόνισε: «είμαι απρόβλεπτη, δεν κάνω αυτό που περιμένουν, ίσως γι αυτό και ο άνδρας μου με αγαπάει 30 χρόνια, γιατί δεν βαριέται μαζί μου».
Για την παρουσία της μητέρας της είπε: «εάν εγώ είμαι ένα “βόρειο προάστιο”, ξανθιά και από καλή οικογένεια που μιλάει γαλλικά κλπ. Και από την άλλη είμαι ένας ελεύθερος άνθρωπος, είναι γιατί με μεγάλωσε η Σίλβα Ακρίτα, με μεγάλωνε αυτή η σπουδαία μάνα. Όταν έχασα τον πατέρα μου, ήμουν 10 χρονών. Μεγαλώσαμε μαζί με τη μάνα μου. Η κ. Ακρίτα πρόσθεσε για τη μητέρα της: «όταν ήταν η συγκέντρωση έξω από το εφετείο για τη Χρυσή Αυγή, η μαμά μου η οποία είναι μιας κάποια ηλικίας, μου είπε “θέλω να έρθω και εγώ” […] τελικά την πείσαμε οριακά να μην έρθει. Δίνει αγώνες για τον Ζακ τον Κωστόπουλο, ήταν ακτιβίστρια πάντα η μητέρα μου. Και εγώ είμαι ακτιβίστρια».
Μιλώντας για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης η ίδια εξήγησε: «εγώ με τον ΣΥΡΙΖΑ έχω όχι μία ιδιάζουσα σχέση, αλλά έχω χτυπήσει τον ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο ψήφισα το 2015 και τον ψήφισα και το 2019. Πέρυσι μου ζήτησαν να γίνω ευρωβουλευτής και δεν δέχθηκα γιατί είμαι δημοσιογράφος και θεωρώ ότι ο δημοσιογράφος είναι ψαράς και όχι ψάρι. Από εκεί και πέρα έχω χτυπήσει πάρα πολύ πράγματα με τα οποία έχω διαφωνήσει μαζί τους». Για τα θέματα που έχει κάνει κριτική στην Κουμουνδούρου, η κ. Ακρίτα είπε: «Για το θέμα κράτους – εκκλησίας, τον διαχωρισμό, το θεωρώ αδιανόητο το γεγονός ότι επί ΣΥΡΙΖΑ δεν μπόρεσε επιτέλους να περάσει αυτό το πράγμα. Έχω χρεώσει το “όχι” που έγινε “ναι”».
Η ίδια επεσήμανε ότι έχει «χρεώσει» και τον Γιάνη Βαρουφάκη και έχει γράψει τουλάχιστον 4 – 5 κείμενα με κριτική για τον πρώην υπουργό Οικονομικών.
Η κ. Ακρίτα εξαπέλυσε πυρά και κατά του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη: «Ζω με έναν υπουργό ο οποίος αυτή τη στιγμή άφησε τον Λαγό να φύγει. Επικήρυξε τον Παππά;», διερωτήθηκε.
Για πολιτικά πρόσωπα τα οποία «χτυπά» συχνά με την πέννα της, όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος είπε: «Οσο έχουν δημόσια θέση, θα με ενοχλεί και θα το στηλιτεύω, όταν για κάποιο λόγο αποφασίσουν είτε να εγκαταλείψουν την πολιτική είτε να τους εγκαταλείψει εκείνη, δεν πρόκειται να ξανασχοληθώ ποτέ μαζί τους. Είναι μία ακροδεξιά μερίδα πολιτικής που προσωπικά χωρίς να γνωρίζω τον Μητσοτάκη, πιστεύω ότι μπορεί να του κάθονται στο λαιμό, μπορεί και όχι και ν τα ΄χουν βρει μία χαρά και να μην το ξέρω».
«Ο Μπογδάνος κάνει κάτι κάτι πάρα πολύ συνειδητό και εγώ προβληματίστηκα αν έπρεπε να ασχοληθώ ή όχι μαζί του. Είναι ένας νέος άνθρωπος, ένας νέος πολιτικός ο οποίος είναι σαφές ότι στοχεύει στην ακροδεξιά. Η προσωπική μου εκτίμηση η προσωπική και τίποτα περισσότερο είναι ότι ο άνθρωπος αυτός σκοπεύει να πατήσει πάνω στη Νέα Δημοκρατία και κάποια ώρα να φύγει και να κάνει το δικό του κόμμα», τόνισε.
Για τους αρνητές της μάσκας η κ. Ακρίτα είπε χαρακτηριστικά: «Ούτε να τους δω στο δρόμο».
Για την πανδημία: «Η ατομική ευθύνη που μου προσάπτει εμένα ο πρωθυπουργός είναι εν μέρη σωστή, αλλά εγώ δεν άνοιξα τα σύνορα να μπει μέσα ο κόσμος». Επίσης τόνισε ότι «είναι γελοιότητες αυτά που γίνονται με το θέατρο, είναι γελοιότητες ότι ακόμα και τώρα στην εκκλησία είπαν 9 άτομα εδώ και 10 μέτρα κλπ. αλλά δεν βγήκαν να πούνε μην μεταλαμβάνεται παιδιά, ο ελπιδοφόρος στην Αμερική είπε με κουτάλι μίας χρήσεως. Δεν είναι ατομική ευθύνη όλα αυτά».
«Αντί να κάνουμε δουλειά υποδομής στις ΜΕΘ κλπ, αυτοθαυμαζόμαστε», επεσήμανε.
Η ίδια δήλωσε ότι έχει κάνει κριτική σε πρόσωπα που βρίσκονται στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όταν ήταν κυβέρνηση, όχι τώρα που κάνει αντιπολίτευση.