ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020

BLOCO: Ενώνουμε τις φωνές μας κόντρα στο καθεστώς αστυνομοκρατίας



"Χαιρετίζουμε το ηχηρό «ΟΧΙ» της Συνόδου Πρυτάνεων στα μέτρα που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός για πανεπιστημιακή αστυνομία, face control και κάμερες στις σχολές. Χαιρετίζουμε επίσης τα εκατοντάδες ψηφίσματα των Φοιτητικών Συλλόγων ανά την επικράτεια που εναντιώνονται στα αυταρχικά σχέδια της κυβέρνησης". Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του το BLOCO, το φοιτητικό σχήμα της Nεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και συμπληρώνει:
"Η υπεράσπιση του ασύλου κι η δημοκρατική λειτουργία των ΑΕΙ είναι χρέος σύσσωμης της ακαδημαϊκής κοινότητας. Φοιτητές/-τριες, εργαζόμενοι/-ες και εκπαιδευτικοί.. ενώνουμε τις φωνές μας κόντρα στο καθεστώς αστυνομοκρατίας και αποστείρωσης που θέλει να επιβάλλει η κυβέρνηση της ΝΔ στις σχολές μας. Και σε αυτόν τον αγώνα η κυβέρνηση έχει μείνει μόνη της!"

Από την πλευρά της η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:
"Χαιρετίζουμε την απόφαση της Συνόδου των Πρυτάνεων, όπως τα εκατοντάδες ψηφίσματα των φοιτητικών συλλόγων που απάντησαν με ένα ηχηρό ΟΧΙ στα μέτρα που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός για πανεπιστημιακή αστυνομία, face control και κάμερες στις σχολές.
Η φοιτητική, ακαδημαϊκή και επιστημονική κοινότητα δεν θα γίνει πιόνι στα ακροδεξιά σχέδια της Νέας Δημοκρατίας και στην προπαγάνδα υποβάθμισης του δημοσίου πανεπιστημίου και παρουσίασης των φοιτητών/τριων ως εγκληματικών στοιχείων
Τα ΑΕΙ θα παραμείνουν ανοιχτοί ασφαλείς και ζωντανοί κοινωνικοί χώροι, παραγωγής γνώσης και υψηλού επιστημονικού επιπέδου έρευνας, στα οποία θα έχει πρόσβαση όλος ο ελληνικός λαός."