ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020

Δημοσιογράφος από τους "μπιστικούς" και τους "γραμμιτζήδες"

Χρήστος Κτενάς γράφει δηκτικά στο fb τι πρέπει να γίνεις όταν μεγαλώσεις για να έχεις κάποια ασφάλεια και... προσωπική ισορροπία:
Έχοντας πλέον φθάσει σε κάποια κρίσιμη δεκαετία (και με σοβαρές αμφιβολίες αν θα δω και επόμενη) βλέπω τι δουλειές έπρεπε να έχω διεκδικήσει για να έχω κάποια ασφάλεια και προσωπική ισορροπία:
1. Παπάς. Με ράσο για να μην παρεξηγούμαι. Σταθερό εισόδημα συν μπόνους, κύρος, θείτσες να με προσκυνάνε, υπεράνω νόμων.
2. Υψηλόβαθμος δημόσιος.. υπάλληλος. Ολα τα παραπάνω χωρίς θείτσες αλλά με άλλες κοινωνικές ομάδες στην "δούλεψη" μου.
3. Κομματικό στέλεχος. Σε μεγάλο κόμμα προφανώς. Μεσαίας κατηγορίας, όχι κάτι εξωφρενικό, αλλά μια χαρά βολεύεσαι κι έτσι δια βίου. Ας είναι καλά οι "δικοί μας".
4. Δημοσιογράφος από τους "μπιστικούς" και τους "γραμμιτζήδες". Πάντα σε όλα μέσα, πάντα με το χρήμα να τρέχει, πάντα σε πρώτη προβολή. Κατσαρίδα με κάμερα και πέννα.
5. Παρατρεχάμενος ιδιοκτητών. Δεν έχει σημασία τι κατέχει ο ιδιοκτήτης, από ποδοσφαιρική ομάδα, κανάλι, κόμμα, εταιρία, κλπ. Αλλά πάντα γύρω τους υπάρχουν οι παρατρεχάμενοι οι οποίοι κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς κάνουν πέρα από το να γλείφουν και να επικοινωνούν τις διαθέσεις του αφέντη τους. Ζωή χαρισάμενη.
6. Ιδιοκτήτης χώρων "αναψυχής" κάθε είδους. Σταθερή πελατεία, ωραίο προιόν, καλά ντιλαρίσματα, ειδικό κύρος σε "υψηλους κύκλους". Μόνο αρνητικό τα ωράρια.
7. Τηλεμαϊντανός. Εργασία μόνιμη και προσοδοφόρα, με σταθερή συλλογή εύπιστων πελατών που χαζεύουν μπροστά στο γυαλί. Δεν έχει σημασία ποια η κύρια εργασία, αλλα το τηλεμαιντανιλίκι πουλά τρελά, είτε διαθέτεις νανογιλέκα είτε σπάνιες θεραπείες και κρέμες.
8. "Πιστόλι". Κάθε τύπου. Καθώς πάντα υπάρχει ανάγκη για να καθαρίζεις για λογαριασμό άλλου. Και όσο πιο γνωστό "πιστόλι" είσαι τόσο μεγαλύτερο κύρος και πελατεία έχεις.
9. "Αρέσω". Ειδική κατηγορία με στοιχεία από τα παραπάνω. Πουλάς τον εαυτό σου ως κάτι που "αρέσει" ιδανικά μέσω διαδικτύου πλέον. Αν καταφέρεις και βρεις το αρχικό κοινό που σε επευφημεί ως "θεά είσαι σήμερα θεά" ο δρόμος πλέον είναι ανοιχτός. Τυπικά προσόντα δεν απαιτούνται παρά μόνο μια πλήρη έλλειψη συστολής.