ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020

Η… διχασμένη τελευταία σελίδα

Κριτική στα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχετικά με τα νέα μέτρα, ασκεί ο Μιχάλης Μητσός από την τελευταία σελίδα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, η οποία, πάντως, κρατάει τις ισορροπίες. Γιατί στο άλλο ήμισύ της ο Γιάννης Πρετεντέρης στρέφει την κριτική του κατά των αντιπολιτευομένων. «Ομολογώ ότι δυσκολεύομαι να καταλάβω πώς μπορεί κάποιος να..

κάνει αντιπολίτευση μέσα στην πανδημία χωρίς να δίνει την εντύπωση ότι αντιπολιτεύεται την… πανδημία», γράφει ο Γ.Π. στη… διχασμένη (ή πολυφωνική, αν θέλετε…) τελευταία σελίδα τής εφημερίδας. Όπου ο Μιχάλης Μητσός, αναφέρει ότι τα πολλά «εγώ» στην ομιλία τού Πρωθυπουργού έχουν μεν μια λογική, λόγω της κυριαρχίας του στις δημοσκοπήσεις, αλλά αυτό «δεν παύει να ακούγεται βοναπαρτικό». Γράφει ο πρώτος (εξ… αριστερών χωροθετημένος στη σελίδα) αρθρογράφος:
«Η κριτική ήταν αναμενόμενη και, σε έναν βαθμό, δικαιολογημένη: πώς γίνεται τη μια μέρα να μας λέτε ότι δεν θέλετε να επιβάλετε γενικό λοκντάουν επειδή θα είναι καταστροφικό για την οικονομία και την ψυχολογία κι ύστερα από πέντε ημέρες να κάνετε ακριβώς αυτό; {…}
»{…}Ο Πρωθυπουργός ήξερε ότι θα τ’ακούσει. Και η βασική του άμυνα στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ήταν να ζητήσει από τον Σωτήρη Τσιόδρα να εμφανιστούν μαζί, ώστε να μπορεί πάντα να πει ότι ακούει τους επιστήμονες. Η επιλογή του όμως να αποκαλεί ξανά και ξανά τον κορυφαίο λοιμωξιολόγο με το μικρό του όνομα, ώστε να μεταδώσει μια εικόνα αμεσότητας, ήταν ατυχής. Και απαντήθηκε με τον καλύτερο τρόπο από τον πάντα άψογο καθηγητή, ο οποίος του απευθυνόταν με την προσφώνηση «κύριε πρόεδρε» ή απλώς ''πρόεδρε''. Πάντως όχι ''Κυριάκο''».
»Το άλλο όπλο του Πρωθυπουργού ήταν το πρώτο ενικό. ''Εγώ ακούω'', ''εγώ'' αποφασίζω, ''εγώ'' έχω την ευθύνη. Έχει μια λογική: η κυριαρχία του στις δημοσκοπήσεις είναι απόλυτη, τα όποια λάθη και αστοχίες λοιπόν δεν θα του κοστίσουν. Δεν παύει όμως να ακούγεται βοναπαρτικό. Και, εν πάση περιπτώσει, η κυβερνητική πολιτική απέναντι στη ν πανδημία δεν είναι –και ελπίζουμε να μην είναι– ενός ανθρώπου. Θα τολμούσε μάλιστα να περιμένει κανείς ότι αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης μειοψηφεί σε ένα θέμα, δεν θα επιμείνει να περάσει σώνει και καλά το δικό του. Ίσως όμως τότε δεν θα ήταν Μητσοτάκης {...}»
Ο Πρετεντέρης
Στο άρθρο του ο Γιάννης Πρετεντέρης αναρωτιέται «πώς μπορείς να κάνεις αντιπολίτευση χωρίς να σε διαψεύσουν η λογική και τα γεγονότα» και αναφέρει ένα ως παράδειγμα το εξής:
«Η αντιπολίτευση διαμαρτύρεται για τα μέσα μεταφοράς. Να το δεχτώ. Αλλά ακόμα κι αν συμφωνήσω ότι για τον συνωστισμό στα μέσα μεταφοράς της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης ευθύνεται η κυβέρνηση, το ερώτημα είναι για τη διασπορά του ιού στα Γιάννινα, την Κοζάνη ή τις Σέρρες ποιος ευθύνεται;»

- από το Harddog