ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020

Το covid free λάχανο και ο Μητροπολίτης που δεν αρρώσταινε ποτέ

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Βγαίνω χτες το πρωί να πιω τον τελευταίο καφέ της χρονιάς (πώς λέμε δεύτε τελευταίον ασπασμόν, ένα πράγμα), βγαίνω, λέω, στο δρόμο να πιώ τον τελευταίο καθιστό καφέ της χρονιάς, είναι δώδεκα η ώρα, μεσημεράκι, μπράβο ρε γαμώτι, να γυρίσω το ραδιόφωνο του αυτοκινήτου στο Κόκκινο,.. ν’ ακούσω Θεόφιλο Σιχλετίδη, να φτιάξει λίγο το κέφι μου. Και όντως έφτιαξε ρε φίλε, όντως έφτιαξε σε χρόνο μηδέν!
Διότι βγήκε ο άνκορμαν ο Σαλονικιός το καρντάσι από την κορωνούπολη και είπε τη μεγάλη είδηση:
Ότι ανακοίνωσε η Φωτεινή Αραμπατζή, η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, πως τα ελληνικά γεωργικά προϊόντα σκίζουν στις αγορές γιατί είναι covid free!
Το άκουσα και κόντεψε να μου φύγει το τιμόνι. Εντάξει το κράτησα, είμαι γάτος οδηγός αφού, αλλά και πάλι σαλτάρισα ο δόλιος. Τέτοια δήλωση ρε φίλε ούτε μία στο εκατομμύριο, ούτε στα δέκα εκατομμύρια σε λέω. Είχα, ωστόσο, μια αμφιβολία, γιατί είναι γνωστή τρολάρα ο Θεόφιλος και λέω κάτσε να το τσεκάρω όταν πάω σπίτι.
Και το τσέκαρα και το γκούγκλαρα και το βρήκα. Λέξη προς λέξη:
«Τα ελληνικά τρόφιμα και γενικότερα τα αγροτικά προϊόντα έχουν προβάδισμα σήμερα στην αγορά -όπως αποδεικνύει η αύξηση των εξαγωγών τους- καθώς, επιλέγοντάς τα, ο καταναλωτής, που εύλογα αναζητεί ασφαλή και ποιοτικά προϊόντα, μπορεί να είναι σίγουρος πως είναι covid-free».
Γι’ αυτό σκίζουμε ρε φίλε, γι’ αυτό είμαστε τόσο μπροστά και τρώνε οι άλλοι τη σκόνη μας. Διότι αποδείχθηκε πως τα προϊόντα μας είναι ελεύθερα από κορωνοϊό! Το είπε η υφυπουργός (ο Βορίδης δεν είναι κάνα κορόιδο να κάνει τέτοιες δηλώσεις…), το επιβεβαίωσαν οι λοιμωξιολόγοι, το εγγυήθηκε ο Γρηγόρης Πετράκος, μη σου πω ότι πήρε το λάχανο και την ευλογία της Εκκλησίας μας για να νικήσει και ιούς και μικρόβια και όλους αυτούς τους σατανικούς μικροοργανισμούς που προσπαθούν να καταστρέψουν τις ζωές μας!
Μιας και μιλάω για ράσα όμως, για κεριά και λιβάνια, δεν μπορώ να μην αναφερθώ στον δεύτερο πρωταγωνιστή των ημερών:
Τον Μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου.
Ο οποίος Μητροπολίτης Ιερισσού κλπ. κλπ. βγήκε θετικός στον κορωνοϊό και τραβάει το ζόρι του ο άνθρωπος και του ευχόμαστε να ξεμπερδέψει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα με αυτή την παλιοϊστορία.
Αλλά δεν μπορούμε και να μην θυμηθούμε πόσο κόμπαζε το ατομάκι για την ανοσία του στην πανδημία και στο πόσο δεν κολλάει ο κορωνοϊός στην εκκλησία και πως η Θεία Μετάληψη (η Θεία Μετάληψις, συγγνώμη) είναι αγία ασπίδα κόντρα σε πάσαν νόσον και πάσαν.. θού Κύριε φυλακήν τω στόματί μου. Και βγάνει τώρα ανακοίνωση η Μητρόπολις με τα τρία ονόματα και λέει «παιδιά να φοράτε μάσκες»…
Δεν έβγαλε όμως μόνο η Μητρόπολη ανακοίνωση, έβγαλε και ο Μητροπολίτης (περαστικά είπαμε;), εκφράζοντας αφενός τη λύπη του διότι βρήκαν αφορμή από τη δοκιμασία του να την πέσουν στην Εκκλησία οι γνωστοί αντίχριστοι και υπογραμμίζοντας αφετέρου ότι δεν τον επισκέφθηκε ο κορωνοϊός ούτε στον Άγιο Δημήτριο, ούτε σε οποιοδήποτε άλλο χώρο θρησκευτικής λατρείας.
Πράγμα που αποδεικνύει για μία ακόμη φορά ότι τζάμπα τα στέλνετε στο πανεπιστήμιο τα παιδιά σας αγαπητοί γονείς. Την έβγαλε τη διάγνωση ο Μητροπολίτης δίχως να κάτσει ούτε μια μέρα στα έδρανα της Ιατρικής. Και με ακρίβεια 100 % παρακαλώ, όχι σαν κάτι τεστ της κακιάς ώρας που τη μία σε βγάζουν υγιή και την άλλη άρρωστο!