ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020

Φάλαινα «καταπίνει» ολόκληρο κανό - ΒΙΝΤΕΟ

Mια απίστευτη εμπειρία έζησαν δύο παρατηρητές φαλαινών στην Καλιφόρνια όταν σχεδόν τους κατάπιε μια φάλαινα, όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο.
«Η αδρεναλίνη μου εκτοξεύτηκε» δήλωσε η Τζούλι ΜακΣόρλεϊ για το περιστατικό, το οποίο συνέβη την Δευτέρα, όταν μαζί με την φίλη της Λιζ Κότριελ παρακολουθούσαν από το κανό τις φάλαινες σε απόσταση.. 30 μέτρων από την παραλία Αβίλα στο Σαν Λούις Ομπίσπο.
Η ΜακΣόρλεϊ πίστευε αρχικά ήταν ήταν σε μια ασφαλή απόσταση από τα γιγάντια θηλαστικά. «Ξαφνικά όμως, δύο μεγάλες φάλαινες μας σήκωσαν από το νερό και ανέτρεψαν το καγιάκ μας» έγραψε σε ανάρτησή της στο Facebook. Πλάνα από έναν άλλο παρατηρητή δείχνει μια από τις φάλαινες να φέρνει το κίτρινο κανό στο στόμα του και μετά να το... φτύνει, προκαλώντας έκπληξη και σοκ στους θεατές.
Ευτυχώς, οι δύο γυναίκες εμφανίζονται λίγο αργότερα, οπότε οι υπόλοιποι παρατηρητές σπεύδουν να βοηθήσουν, ανησυχώντας πως μπορεί να έχουν τραυματιστεί από την φάλαινα. Ωστόσο, σε αντίθεση με ότι φαίνεται στο βίντεο, η ΜακΣόρλεϊ λέει πως το καγιάκ δεν βρέθηκε ποτέ στο στόμα της φάλαινας.
Πάντως, παρά το απίστευτο ατύχημα με το κήτος, οι δύο γυναίκες δεν τραυματίστηκαν σε κανένα σημείο του σώματός τους, εκτός από το γεγονός ότι έχασαν τα κλειδιά του αυτοκινήτου τους...