ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020

«Το βάζει στα πόδια ο Μητσοτάκης»

Γ. Ραγκούσης: Δειλία η ματαίωση της συζήτησης στη Bουλή

Μετά τις σημερινές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για το lockdown, η Ν.Δ ματαιώνει την προγραμματισμένη για αύριο συζήτηση ερώτησης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα. Η επίκαιρη ερώτηση Τσίπρα, προς τον πρωθυπουργό, με θέμα.. «η κυβέρνηση, χωρίς σχέδιο ενίσχυσης των αστικών συγκοινωνιών, αφήνει τους πολίτες να συνωστίζονται στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ) εν μέσω του δεύτερου κύματος της πανδημίας», είχε προγραμματιστεί να συζητηθεί στην Ολομέλεια αύριο, Παρασκευή.
Πηγές της ΝΔ ανέφεραν ότι «μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού και του lock down που ισχύει από το Σάββατο τα ξημερώματα, παρέλκει η συζήτηση της ερώτησης που έχει καταθέσει ο κ. Τσίπρας για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς».
Για απόπειρα καταστολής της κοινοβουλευτικής λειτουργίας κατήγγειλε την κυβέρνηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης.
Σε παρέμβασή του στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την επιτάχυνση της εκδίκασης εκκρεμών υποθέσεων του ν. 3869/2010, είπε ότι μετά το «ιδιότυπο» διάγγελμα με τον «Σωτήρη» όπως αποκάλεσε ο κ. Μητσοτάκης «πολλές φορές» τον κ. Τσιόδρα, έγινε «ακύρωση» της επίκαιρης ερώτησης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.
«Πρόκειται για δειλία του κ. Μητσοτάκη να αντιμετωπίσει τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα στο ναό της Δημοκρατίας» είπε ο κ. Ραγκούσης και συνέχισε: Ο κ. Μητσοτάκης, αντί να αναλάβει στη Βουλή τις ευθύνες του για τη δραματική εξέλιξη στο μέτωπο της πανδημίας, δεν βάζει σε καταστολή μόνο τη λειτουργία της οικονομίας και της κοινωνίας, αλλά, «βάζει σε καταστολή τη λειτουργία και του Κοινοβουλίου». «Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο δικαιολογίας μιας εντελώς αστήρικτης και εντελώς προβληματικής απόφασης του κ. Μητσοτάκη που «το βάζει στα πόδια» είπε ο κ. Ραγκούσης.