ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020

Δ. Τεμπονέρας: Μέγα ψεύδος ότι θα λάβουν όλοι 800 ευρώ

Για παραπλανητική αναφορά του πρωθυπουργού στην αποζημίωση 800 ευρώ σε εργαζόμενους σε αναστολή , κάνει λόγο ο εργατολόγος Διονύσης Τεμπονέρας, επισημαίνοντας ότι αποτελεί «μέγα ψεύδος» το ότι όσοι εργαζόμενοι τεθούν σε καθεστώς αναστολής σύμβασης για τον Νοέμβριο, θα λάβουν ενίσχυση τον Δεκέμβριο 800 ευρώ, αντί για 534 ευρώ..Ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταικούρας είχε πει σχετικά:«Οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων μέχρι και χθες, 4 Νοεμβρίου 2020, που τίθενται σε αναστολή κατά τον μήνα Νοέμβριο, θα λάβουν, εντός Δεκεμβρίου, αντί για 534 ευρώ, 800 ευρώ, υπολογιζόμενο αναλογικά για τις ημέρες που τέθηκαν σε αναστολή. Η εφάπαξ αυτή οικονομική ενίσχυση στους εργαζόμενους είναι επιπλέον της κάλυψης του δώρου Χριστουγέννων, όπως ήδη έχει εξαγγελθεί και θα εφαρμοστεί. Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διευκρινίζει ότι «στην καλύτερη περίπτωση θα λάβουν 611,8 ευρώ για 23 ημέρες αναστολής».
Ο εργατολόγος Διονύσης Τεμπονέρας από την πλευρά του αναλυτικά εξηγεί:
«Ο Πρωθυπουργός λέει ότι, όσοι εργαζόμενοι τεθούν σε καθεστώς αναστολής σύμβασης για τον Νοέμβριο, θα λάβουν ενίσχυση τον Δεκέμβριο 800 ευρώ, αντί για 534 ευρώ.
Πρόκειται για μέγα ψεύδος. Τα 534 ευρώ της ειδικής οικονομικής αποζημίωσης, αντιστοιχούν σε 17,8 ευρώ ημερήσια αποζημίωση.
Τα 800 ευρώ αντιστοιχούν σε 26,6 ευρώ ημερήσια αποζημίωση.
Οι εργαζόμενοι που θα τεθούν σε αναστολή σύμβασης από το Σάββατο, που ισχύουν τα νέα μέτρα, δεν πρόκειται να λάβουν επουδενί 800 ευρώ αποζημίωση(με εξαίρεση πιθανόν μόνο για όσους ήδη είναι σε αναστολή σύμβασης τον Οκτώβριο και θα παραταθεί η αναστολή τους) διότι θα έχουν έχουν ήδη εργαστεί μέχρι και αύριο 6.11.2020.
Στην καλύτερη περίπτωση θα λάβουν 611,8 ευρώ για 23 ημέρες αναστολής, καταδικασμένοι και πάλι στην απόλυτη φτώχεια».