ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020

Μήνυση κατά των ΜΑΤ για το όργιο καταστολής τον Φλεβάρη στη Χίο

Σήμερα το μεσημέρι κάτοικοι της Χίου και μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα καταθέσουν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου μηνυτήρια αναφορά κατά των ΜΑΤ για τις βιαιοπραγίες, που έλαβαν χώρα τον Φεβρουάριο στο νησί.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μοναδικό αίτημα αποτελεί η παραδειγματική τιμωρία όλων όσοι παρέβησαν το.. καθήκον τους και προέβησαν σε αδικήματα κατά της τοπικής κοινωνίας.
Θυμίζουμε ότι τότε ο υπουργός Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου βρισκόταν σε διαβούλευση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση των νησιών, που αρνείται τα νέα ΚΥΤ, η κυβέρνηση αποφασίζει αιφνιδιαστικά την επίταξη εκτάσεων και έστειλε μπουλντόζες και ΜΑΤ στη Χίο και τη Λέσβο, όπου εκτυλίχθηκαν απίστευτες σκηνές αστυνομικής βίας.
Η απόβαση των δυνάμεων μαζί με αύρες, με πλοία από Λαύριο και Πειραιά, υπό άκρα μυστικότητα, για τη φύλαξη της κατασκευής νέων κλειστών ΚΥΤ προσφύγων, πυροδότησε εντάσεις με αποτέλεσμα οι συγκρούσεις να είναι σφοδρές.
Τα ΜΑΤ είχαν αναγκαστεί να αποχωρήσουν από τη Χίο, όπου την αλόγιστη μανία των αστυνομικών πλήρωσαν ένας πολίτης που δάρθηκε ανηλεώς και δεκάδες αυτοκίνητα που βανδαλίστηκαν.
Σημειώνεται ότι και δεκαεννιά δικηγόροι έχουν καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου «για τα επεισόδια και την απρόκλητη αστυνομική βία από τους άντρες των ΜΑΤ» στη Λέσβο.
- από efsyn.gr