ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020

«Κοινωνώ τον κόσμο, βλέπετε να έχω κορωνοϊό;»

Οταν ο (θετικός στον Covid) μητροπολίτης Θεόκλητος έλεγε ότι δεν κολλάει - ΒΙΝΤΕΟ

Θετικός στον κορωνοϊό διαγνώστηκε ο μητροπολίτης Ιερισσού Θεόκλητος. Ο μητροπολίτης που πριν λίγο καιρό φώναζε έλεγε «Κοινωνώ τον κόσμο, βλέπετε να έχω κορωνοϊό;», τώρα καλεί τους πιστούς να φοράνε μάσκα εντός και εκτός των Ιερών Ναών.
Τον Απρίλιο, στις πρώτες εβδομάδες της πανδημίας και του lockdown, η.. Εκκλησία και οι ιερωμένοι είχαν αντιδράσει οργισμένα στο κλείσιμο των ναών και τα περιοριστικά μέτρα και ο μητροπολίτης Θεόκλητος είχε εκφράσει δημοσίως την αγανάκτησή του.
Μάλιστα, όπως καταγράφεται στο παρακάτω βίντεο ο μητροπολίτης ανέφερε ότι είχε κοινωνήσει πολύ κόσμο και είχε λάβει θεία κοινωνία και ο ίδιος, αλλά δεν είχε κολλήσει κορωνοϊό.
Καλούσε, ακόμη, τους γιατρούς να τον εξετάσουν, ενώ έστελνε και μήνυμα στην κυβέρνηση πως τυχόν προσπάθειες ταπείνωσης της Εκκλησίας δεν θα περάσουν και θα «τους κοπεί το χέρι» (κατά τα λεγόμενα του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου).
Τώρα, βέβαια, που βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό συστήνει προσοχή, μάσκες και… προσευχή.
Θυμίζουμε οτι ο Θεόκλητος παρουσίασε συμπτώματα ίωσης και υποβλήθηκε σε τεστ Covid-19 το οποίο βγήκε θετικό. Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει ανησυχία στη Θεσσαλονίκη, καθώς ο μητροπολίτης Θεόκλητος ήταν εκ των ιερέων που χοροστάτησαν στη Θεία Λειτουργία του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου.
Στο βίντεο που ακολουθεί -και σχολιάζεται στα social media- ο Μητροπολίτης εξηγούσε προ καιρού γιατί ο κορωνοϊός δεν…κολλάει με την Θεία Κοινωνία και στην εκκλησία: