ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019

Εμφύλιος εκδοτών για τις «φωτογραφικές» διατάξεις Πέτσα

Στη… σέντρα ο Πέτσας από το “Βήμα” του Μαρινάκη

Μετά την “Καθημερινή” που είχε αναλυτικό (“φωτογραφικό”) ρεπορτάζ στα μέσα της περασμένης εβδομάδας με το οποίο επέκρινε τις ευνοϊκές ρυθμίσεις του νέου αναπτυξιακού νόμου για τους μπαταχτσήδες εκδότες (δείτε ΕΔΩ), την Κυριακή πήρε τη σκυτάλη το..
“Βήμα” και μέσα απο τη στήλη του “Βηματοδότη” επανέρχεται στο θέμα, κάνοντας λόγο για “εκδότες λαθροβιων εντύπων” εγκαλώντας τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα.
Συγκεκριμένα στην τελευταία σελίδα της εφημερίδας όπου φιλοξενείται ο “Βηματοδότης” διαβάζουμε: “Εξέπληξε αρνητικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πετσας με την τροποποίηση που επέβαλε στο καθεστώς οικονομικής ενίσχυσης των εφημερίδων. Με απόφασή του θα μπορούν να λάβουν ενίσχυση ακόμη και επιχειρήσεις Τύπου που δεν διαθέτουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, ακόμη και εκείνες που δεν πληρώνουν τους εργαζομένους”!
Μάλιστα η στήλη στη συνέχεια δικαιώνει τους πρωην υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ Χουλιαράκη και Κρέτσο που έθεταν ως προϋπόθεση την ύπαρξη φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας: “Η προηγούμενη ρύθμιση των κ.κ. Χουλιαρακη και Κρετσου απαιτούσε φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα και διευκρίνιζε ότι εάν οφείλονταν ποσά σε εργαζομένους, η ενίσχυση θα κατευθυνόταν σε αυτούς. Προφανώς η χωρίς καμία υποχρέωση ενίσχυση έρχεται να στηρίξει συγκεκριμένους εκδότες που δεν τηρούν ούτε τα προσχήματα της νομιμότητας, για να μην πούμε ότι πρόκειται για εκδότες λαθρόβιου Τύπου, κάτι που αν μη τι άλλο στρεβλώνει την αγορά και θίγει εκείνους οι οποίοι τηρούν κατά γράμμα και χωρίς καθυστέρηση τις υποχρεώσεις στο κράτος και στα Ταμεία”.
- πηγή: enimerosi24

σημ. zoornalistas: Και η εφημερίδα «Δημοκρατία» επικρίνει τον υφυπουργό παρά τω
πρωθυπουργώ, Στ. Πέτσα, έχοντας στο πρωτοσέλιδό της τον τίτλο: «Κοροϊδία (και ψέματα) του Πέτσα για τη δήθεν στήριξη των εφημερίδων / Φωτογραφικές διατάξεις και εμπαιγμός από ακόμα έναν υπουργό»
.