ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019

Ανεπανόρθωτα εκτεθειμένος

Ο πρωθυπουργός εκτέθηκε χθες στη Βουλή ανεπανόρθωτα. Διέψευσε κατηγορηματικά ότι ο υφυπουργός του και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας συσχέτισε σε δημόσιες δηλώσεις του την αύξηση των περιπολιών στο Αιγαίο με την αύξηση των δυστυχημάτων σε βάρος των προσφύγων.
Αποκάλεσε ψεύτη τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης που ανέφερε το γεγονός. Και έφτασε στα άκρα λέγοντας: «Καταθέστε στα πρακτικά τις δηλώσεις Πέτσα!..
Δεν θα καταθέσετε τίποτα, γιατί πάλι ψέματα λέτε. Γιατί δεν είπε αυτά ο κ. Πέτσας. Δεν αλλάζει το χούι, κ. Τσίπρα! Μια φορά ψεύτης, πάντα ψεύτης, κ. Τσίπρα».
Το δυστύχημα για τον Κυρ. Μητσοτάκη είναι ότι οι επίμαχες δηλώσεις Πέτσα, που έγιναν την Κυριακή στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, έχουν κυκλοφορήσει παντού στο Διαδίκτυο, σε μορφή βίντεο, και στάλθηκαν αυθημερόν, απομαγνητοφωνημένες στα δημοσιογραφικά γραφεία από το μέγαρο Μαξίμου.
Εχουν επίσης γίνει αντικείμενο κριτικής εδώ και μέρες. Για παράδειγμα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Χαρίτσης, έκανε δήλωση την Κυριακή όπου αναρωτιόταν: «Τι εννοεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος όταν λέει ότι “ζητάμε παντού, και στην Ευρώπη και στο εσωτερικό, την κατανόηση όλων, ότι όταν αυξάνουμε τις περιπολίες... αυξάνει στατιστικά και η πιθανότητα να έχουμε, δυστυχώς, θύματα, όπως αυτό το τραγικό περιστατικό τις προηγούμενες ημέρες”;» Και πρόσθετε: «Γιατί ανεβαίνει στατιστικά η πιθανότητα για θανάτους, αντί να ανεβαίνει για διασώσεις, όταν αυξάνονται οι περιπολίες;»
Από όποια πλευρά και αν εξετάσει κανείς το ζήτημα, δεν μπορεί να βρει καμία δικαιολογία για το χθεσινό απαράδεκτο ατόπημα του πρωθυπουργού. Τι ήταν όμως εκείνο που τον έσπρωξε να υποστηρίζει με τόση θέρμη πως οι δηλώσεις Πέτσα δεν υπάρχουν, αλλά και να αποκαλεί με τόσο πάθος ψεύτη τον Αλ. Τσίπρα;
Δύο εξηγήσεις μπορούν να δοθούν. Ή ο πρωθυπουργός γνώριζε την αλήθεια και σκοπίμως κατέφυγε στο ψέμα με την ελπίδα ότι λίγοι θα το αντιληφθούν ή δεν είχε ιδέα αυτών των δηλώσεων και τον παραπληροφόρησε ή τον εξαπάτησε ο υφυπουργός του, λέγοντάς του ότι ουδέποτε τις έκανε.
Αν ισχύει το πρώτο, είναι τραγικό να πέφτει σε αυτό το επίπεδο ο πρωθυπουργός. Αν ισχύει το δεύτερο, ο κ. Πέτσας έπρεπε να είχε πάει σπίτι του από χθες.

 EΦ.ΣΥΝ. / Άποψη