ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019

Η ΕΡΤ τιμά τη μνήμη του Γιάννη Σπανού

Η ΕΡΤ τιμά τη μνήμη του συνθέτη Γιάννη Σπανού με τηλεοπτικά αφιερώματα από το αρχείο της δημόσιας τηλεόρασης
Ειδικότερα, σήμερα Παρασκευή 1η Νοεμβρίου 2019, στις 09:40, στην ΕΡΤ2 θα μεταδώσει ξανά την εκπομπή «Μονόγραμμα», που ήταν αφιερωμένη στον σπουδαίο συνθέτη.
Το ντοκιμαντέρ εστιάζει στη ζωή του Γιάννη Σπανού, του.. πληθωρικού συνθέτη, πατέρα του Νέου Κύματος, με τόσα πολλά τραγούδια διασκορπισμένα στο συλλογικό μας υποσυνείδητο, που γεννήθηκε στο Κιάτο, το 1936.
Οι γονείς του εύποροι, δεν στάθηκαν ιδιαίτερο εμπόδιο στη φυσική του κλίση που φάνηκε από πολύ νωρίς, από το Ελληνικό Ωδείο στην Κόρινθο. Μετά το στρατιωτικό και την εκμάθηση ξένων γλωσσών, εγκαταλείπει τη Νομική και σε ηλικία 20 ετών εγκαθίσταται στο Παρίσι.
Αρχές της δεκαετίας του ’60, επιστρέφει στην Ελλάδα, έπειτα από προτροπή του Γιώργου Παπαστεφάνου που τον γνώρισε στον Αλέκο Πατσιφά. Ο Γιάννης Σπανός δημιούργησε ένα καθαρά δικό του μουσικό κλίμα, χρησιμοποιώντας νέες φωνές.
Επίσης, η ΕΡΤ1 την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου 2019, στις 22:00, θα μεταδώσει σε επανάληψη τα δύο μέρη της εκπομπής «Συναντήσεις», που ήταν αφιερωμένα στον Γιάννη Σπανό.