ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

Γ. Βαρουφάκης: Θα ήμασταν καλύτερα με δραχμή

Ποια θα ήταν τα τρία οφέλη

Της άποψής του ότι θα ήμασταν σε πολύ καλύτερη μοίρα εάν είχαμε επιστρέψει στη δραχμή υπεραμύνθηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας στο Open TV.
«Εγώ πίστευα ότι η δραχμή ήταν κάτι κακό αλλά υπήρχε κάτι χειρότερο, η χρεοδουλοπαροικία για πάντα έως το 2060, αυτό που έχουμε τώρα. Μπορεί να είχα άδικο, αυτό...
πίστευα, αυτό καταθέσαμε στον ελληνικό λαό. Ως κίνημα στο ΜεΡΑ25 είμαστε ευρωπαϊστές, είμαστε υπέρ της Ευρώπης και του ευρώ, αλλά, μεταξύ της ερημοποίησης της χώρας και των επιχειρήσεών μας στη Βουλγαρία, για πάντα, επιλέγουμε τη δραχμή. Είναι σίγουρο ότι θα ήμασταν καλύτερα» είπε αρχικά και πρόσθεσε: «Η θέση η δική μας (σ.σ.: της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ) ήταν ότι δεν θέλουμε να πάμε στη δραχμή γι' αυτό πήραμε και 62%, αλλά η εντολή του λαού ήταν μην τολμήσετε να υπογράψετε για πάντα την δουλοπαροικία».
Αναλύοντας τους λόγους που συνεχίζει να το πιστεύει αυτό είπε: Πρώτον, ο τουρισμός μας θα ήταν πάμφθηνος για τους ξένους. Είχαμε 30% κάτω φέτος στον τζίρο και του χρόνου θα πάμε ακόμα χειρότερα. Δεύτερον, τα κόκκινα δάνεια, θα τα είχαμε κουρέψει όλα γιατί δεν θα ήμασταν στον SSM-ECB (σ.σ.: Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός, το σύστημα τραπεζικής εποπτείας στην Ευρώπη). Τρίτον θα κουρευόταν άμεσα το δημόσιο χρέος γιατί δεν θα το αποπληρώναμε σε ευρώ».
- από kathimerini.gr