ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019

Ο Μαρινάκης αλλάζει τα σχέδιά του για το One - Τώρα Mega

Ολα τα σενάρια για την επόμενη ημέρα 

Πυκνές αναμένονται οι εξελίξεις στο εγχώριο μιντιακό τοπίο μετά την εξαγορά του σήματος και της ταινιοθήκης του Mega από την εταιρεία Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη.
Ο επιχειρηματίας πλειοδότησε στον διαγωνισμό που έγινε το πρωί στις εγκαταλελειμμένες εγκαταστάσεις..
του Mega στη Μεσογείων, προσφέροντας το ποσό των 34 εκατομμυρίων ευρώ (για την ακρίβεια 33.999.999 ευρώ).
Πληροφορίες που κυκλοφορούν στα δημοσιογραφικά γραφεία κάνουν λόγο για αλλαγή σχεδίων του επιχειρηματία και των συνεργατών του όσον αφορά στην έναρξη του One, του έκτου καναλιού πανελλαδικής εμβέλειας που πήρε άδεια από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.
Έγκυρες πηγές ισχυρίζονται πως το διαδικτυακό One, που εκπέμπει σήμα και μέσω των συνδρομητικών πλατφορμών, δεν πρόκειται ποτέ να βγει στον «αέρα» της Digea (o ψηφιακός πάροχος που διανέμει το σήμα σε όλη την Ελλάδα), καθώς ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε αποφασίσει πως, εάν είχε θετική κατάληξη για την Αlter Ego η έκβαση του πλειστηριασμού των περιουσιακών στοιχείων της Τηλέτυπος ΑΕ, τότε θα έβγαζε κατευθείαν κανάλι με το όνομα Mega στον «αέρα», όπως και σκοπεύει να κάνει.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως για τον λόγο αυτό δεν είχε ανακοινωθεί σαφής ημερομηνία έναρξης του One, ενώ δεν είχε «τρέξει» και η σχετική καμπάνια προκειμένου να διαφημιστεί το νέο κανάλι. Βέβαια τυπικά τα περιουσιακά στοιχεία της Τηλέτυπος Α.Ε δεν έχουν περάσει ακόμη στην ιδιοκτησία της Αlter Ego. Υπενθυμίζεται πως, παρότι η εταιρεία απέκτησε μέσω πλειστηριασμού τα περιουσιακά στοιχεία του πρώην ΔΟΛ στις 31.05.2017, τυπικά ο πλειστηριασμός επικυρώθηκε με απόφαση του Πρωτοδικείου της Αθήνας σχεδόν δύο μήνες αργότερα στις 24.07.2017. Η ίδια διαδικασία αναμένεται να ακολουθηθεί και τώρα.
Η «διαρροή» για την ημερομηνία έναρξης του One ήταν η 11η Νοεμβρίου, προφανώς όμως τώρα τα πλάνα αλλάζουν.
Η πληροφορία που θέλει το Mega να εκπέμπει ξανά στον «αέρα» στις 20 Νοεμβρίου του 2019, ανήμερα των 30ών γενεθλίων του σταθμού (το Mega βγήκε στον «αέρα» στις 20 Νοεμβρίου του 1989 στις 15.00 το μεσημέρι), μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνεται.
Πάντως, χρονική πίεση όσον αφορά στην έναρξη του καναλιού δεν υπάρχει. Και αυτό διότι, σύμφωνα με τον νόμο, από τις 8 Οκτωβρίου 2019, οπότε και τυπικά το ΕΣΡ επικύρωσε την άδεια «επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης, εθνικής εμβέλειας, ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου» στην Αlter Ego, η εταιρεία έχει διάστημα 6 μηνών ώστε το κανάλι της να εκπέμψει σήμα.
Ένα ακόμη σενάριο που κυκλοφορεί αναφέρει πως εφόσον ολοκληρωθεί η εξαγορά της Forthnet Νova από τον Βαγγέλη Μαρινάκη θα δημιουργηθεί ειδικό library channel (στα πρότυπα του παλαιότερου ΑΝΤ1 Gold) στην ψηφιακή πλατφόρμα της Νova όπου και θα κατευθυνθεί μέρος της ταινιοθήκης του Mega.
- πηγή: ethnos.gr