ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

Η ΕΡΤ3 στο επετειακό 60ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Στους ρυθμούς του 60ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης κινείται η ΕΡΤ3 για έντεκα ημέρες, από αύριο, 31 Οκτωβρίου έως τις 11 Νοεμβρίου 2019, με δικό της χώρο, που λειτουργεί ως ραδιοτηλεοπτικό στούντιο, στην αποθήκη Γ΄ στο λιμάνι, καθημερινή ραδιοφωνική εκπομπή από τον χώρο της διοργάνωσης, καθημερινό ειδικό τηλεοπτικό αφιέρωμα και ενημέρωση στα δελτία ειδήσεων..
και τις εκπομπές της Τηλεόρασης και του Ραδιοφώνου.
Η ΕΡΤ, στηρίζει το Φεστιβάλ ως χορηγός και απονέμει δύο βραβεία σε ελληνικές ταινίες, ειδικότερα: Βραβείο Κοινού για ελληνική ταινία του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου (επίσημη πρώτη) και Βραβείο Διεθνούς Ομοσπονδίας Κριτικών Κινηματογράφου FIPRESCI, για ελληνική ταινία του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου (επίσημη πρώτη). Παράλληλα είναι ο επίσημος χορηγός επικοινωνίας της διοργάνωσης.

Καθημερινό τηλεοπτικό αφιέρωμα

Από την Πέμπτη 31/10 έως και τη Δευτέρα 11/11, κάθε βράδυ στις 21.00, η εκπομπή «60 χρόνια Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης» θα μεταφέρει τον παλμό της φετινής διοργάνωσης, με συνεντεύξεις, ρεπορτάζ και απευθείας συνδέσεις, θα αναδεικνύει τη σχέση της πόλης με το Φεστιβάλ και θα συνομιλεί με ανθρώπους του σινεμά και όχι μόνο, που δίνουν το στίγμα της 60χρονης πορείας του θεσμού.
Την επιμέλεια και παρουσίαση θα έχει ο Σταύρος Πανούσης, την αρχισυνταξία ο Πάνος Κάσαρης, στα ρεπορτάζ η Εύα Κουσιοπούλου και η Φωτεινή Γιολτζίδου. Η σκηνοθεσία είναι του Ιωσήφ Νανάκη και η διεύθυνση παραγωγής του Θέμη Μαυροπεραστή.

Τα ραδιόφωνα της ΕΡΤ3 στο 60ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Μακεδονίας της ΕΡΤ3 βρίσκεται και φέτος στην «καρδιά» του μεγάλου καλλιτεχνικού θεσμού, του επετειακού, 60ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
Συγκεκριμένα, ο 9,58, το πολιτιστικό πρόγραμμα του Ρ.Σ.Μ. θα μεταδίδει καθημερινά από την Παρασκευή, 1 Νοέμβρη δίωρη εκπομπή 13:00-15:00 ζωντανά από το στούντιο στους χώρους του Φεστιβάλ, στην Αποθήκη Γ΄ του λιμανιού. Αποκλειστικές συνεντεύξεις, ρεπορτάζ και σχολιασμοί για τις προβολές, τα αφιερώματα και τις παράλληλες εκδηλώσεις, τον παλμό του φεστιβάλ θα μεταφέρουν στους ακροατές οι δημοσιογράφοι Θανάσης Γωγάδης και Ελένη Κουρτίδου.
Ακόμη, εκτενείς καθημερινές αναφορές θα γίνονται από τις εκπομπές, «Τεντώστε τ’ αυτιά σας» με τον Γιώργο Τούλα (9:00-10:00) «Απόγευμα στην πόλη» με τη Φωτεινή Γιολτζίδου (17:00-18:00) και «Ιχνογραφίες» αργά το βράδυ με τον Αλέξανδρο Τριανταφύλλου (23:00-00:00).
Στο ενημερωτικό πρόγραμμα του 102FM θα υπάρχει καθημερινή κάλυψη στην πρωινή ζώνη και τη μεσημβρινή ραδιοεφημερίδα.