ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019

Η «Εστία Επενδυτική ΜΜΕ» καταγγέλλει το πρακτορείο ΑΡΓΟΣ

Aπό την «Εστία Επενδυτική ΜΜΕ ΑΕ» λάβαμε και δημοσιεύουμε ανακοίνωση-καταγγελία
σχετικά με την Α.Ε. ΑΡΓΟΣ (πρακτορείο διανομής Τύπου) για την συνεχιζόμενη κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της μέσω  νέων παραβιάσεων του ανταγωνισμού. Αναλυτικά:


Οι εκδοτικές εταιρείες που εκδίδουν τις ημερήσιες εφημερίδες ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ESPRESSO, ΕΣΤΙΑ, LIVE SPORT, την.. εβδομαδιαία εφημερίδα ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΑΛΗΘΕΙΑ και την δισεβδομαδιαία έκδοση ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ, κατήγγειλαν στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, την Α.Ε. ΑΡΓΟΣ για την συνεχιζόμενη προκλητική κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της μέσω των εξής τριών νέων παραβιάσεων του ανταγωνισμού. Συγκεκριμένα:
1. Για την μονομερή, ακραίως δυσμενή και συναλλακτικά καταχρηστική μεταβολή των μεταξύ τους συμβάσεων. Η αλλαγή αυτή αντίκειται και στα ασφαλιστικά μέτρα που έχει επιβάλλει η Επιτροπή Ανταγωνισμού με την υπ´αριθμόν 687/2019 απόφασή της.
2. Για την αυθαίρετη και παράνομη παρακράτηση ποσοστού 0,85% το οποίο αποτελεί εισφορά (πόρο) προς ασφαλιστικά ταμεία. Η πράξη αυτή αποτελεί επίσης υπεξαίρεση κατ´εξακολούθηση.
3. Την συνεχιζόμενη ανακοίνωση κυκλοφοριών των εφημερίδων που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματική πώληση στα περίπτερα. Με την αλλοίωση αυτή δημιουργούνται συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού στον κλάδο των εφημερίδων καθώς μεταξύ άλλων επηρεάζεται και η κατανομή διαφημιστικών κονδυλίων.
Στις τρείς ανωτέρω καταγγελίες, προστίθεται και η αυξανόμενη καθυστέρηση πληρωμών, παρακρατώντας τις εισπράξεις από τους χιλιάδες αναγνώστες μας. Γεγονός παράνομο, το οποίο επίσης αποτελεί παραβίαση των σχετικών συμβατικών υποχρεώσεων.
Ολα τα ανωτέρω έχουν ως αποτέλεσμα τον οικονομικό στραγγαλισμό των επιχειρήσεών μας και θέτουν σε κίνδυνο τις θέσεις εργασίας αλλά και την ίδια την βιωσιμότητα των εφημερίδων μας.
Εκτός από την Επιτροπή Ανταγωνισμού στην οποία υποβλήθηκαν οι καταγγελίες, καλούμε την Κυβέρνηση και όλα τα πολιτικά κόμματα, να υπερασπισθούν την πολυφωνία στον Τύπο και την Ανεξαρτησία της Ενημέρωσης.