ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019

Από την Πίνδο στην Ιβοζίμα, ένα Πούλιτζερ δρόμος...

Το παίζω Κυριάκος. Ανοίγω τη Google. Γράφω τη λέξη «τοπογράφος». Με στέλνει στη Wikipedia και ανάμεσα στα άλλα διαβάζω: «Ο τοπογράφος παίζει κομβικό ρόλο στο σχεδιασμό έργων υποδομής, όπως το σχεδιασμό οδών (μελέτες οδοποιίας), τις χωροταξικές μελέτες κτλ. Αποτελεί μία από τις..
τρεις βασικές ειδικότητες μηχανικών του κατασκευαστικού τομέα και συνεργάζεται άμεσα με τον αρχιτέκτονα και τον πολιτικό μηχανικό. Οι μελέτες του αποτελούν ουσιαστικά την αρχή κάθε τεχνικού έργου και θέτουν τη βάση για την υλοποίηση του, ενώ οι εργασίες του, βρίσκουν έδαφος και κατά τη διάρκεια αλλά και μετά το τέλος ενός τεχνικού έργου. Επιπλέον, η ύπαρξη του αποτελεί προϋπόθεση της δημιουργίας του εθνικού κτηματολογίου».
Τη κλείνω έντρομος. Δηλαδή οι τοπογράφοι της ΔΑΠ του ΕΜΠ που δεν ξέρουν να ξεχωρίσουν μια φωτογραφία θα αναλάβουν αύριο όλα αυτά; Και μετά λέμε γιατί υποχωρούν τα οδοστρώματα, γιατί πέφτουν τα γεφύρια… Οι λεβέντες της ΔΑΠ θα πάρουν το πτυχίο τους, κάπου θα τους βολέψει το κόμμα, όπως όλα τα κόμματα βολεύουν τα δικά τους παιδιά, και θα πιάσουν δουλειά. Αν είναι κυβέρνηση η ΝΔ θα πάρουν όλα τα δημόσια έργα. Αν είναι αντιπολίτευση θα φροντίσουν να αλλάξουν για να μείνουν στο… κόλπο. Κάποιοι πάντα είναι κυβερνητικοί.
Το θέμα είναι όταν δεν μπορούν να ξεχωρίσουν την εμβληματική φωτογραφία της αμερικανικής συμμετοχής στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Το ερώτημα είναι, εάν δεν είναι ικανοί ούτε για αυτό πως θα κάνουν όλα τα άλλα που είναι σαφώς δυσκολότερα; Ακόμη και η επιλογή τους για μια δυνατή εικόνα είναι λάθος. Δεν αναδεικνύεις τον ηρωισμό του Έλληνα αλλάζοντας την αμερικάνικη σημαία με την ελληνική. Προσβάλεις και τους Έλληνες και τους Αμερικάνους. Δεν θέλει να έχεις και πολύ μυαλό. Κι ελάχιστο αρκεί.
- από το mysporos