ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019

Τα «αόρατα» κενά του επιτελικού κράτους

Καλές οι αντιμιλιταριστικές παρεμβάσεις που θέτουν την κοινωνία και τους πολίτες απέναντι σε ερωτήματα σχετικά με την αναγκαιότητα συμμετοχής μαθητών σε στρατιωτικού τύπου παρελάσεις.
Καλή και η συζήτηση που πάντα έπεται τέτοιων ενεργειών. Καλύτερη η αποκάλυψη του υπερσυντηρητισμού που διατρέχει τη ραχοκοκαλιά της δήθεν φιλελεύθερης παράταξης και ακόμα καλύτερη η μιντιακή φτήνεια με..
την οποία η ιστορία των δέκα κοριτσιών στη Νέα Φιλαδέλφεια καλύφθηκε.
Ήταν δε τόσος ο τηλεοπτικός χρόνος που καταναλώθηκε για να πει ο κάθε άσχετος τηλε-μαϊντανός το μακρύ του και το κοντό του ώστε δεν περίσσεψε ούτε δευτερόλεπτο για κάποιες άλλες επίσης ενοχλητικές παρελάσεις που όχι απλώς δεν πέρασαν αλλά στην κυριολεξία θάφτηκαν μη και χαλάσουν το εορταστικό κλίμα των ημερών.
Για παράδειγμα, η παρέλαση στον Ευρωπό του Κιλκίς. Εκεί όπου οι μαθητές του Γυμνασίου και του Γενικού Λυκείου επέλεξαν να παρελάσουν τη Δευτέρα φορώντας μαύρα περιβραχιόνια, μήπως και στρέψει κανείς το βλέμμα του στα προβλήματα που από την έναρξη της σχολικής χρονιάς αντιμετωπίζουν.
Παρέλασαν με μαύρα περιβραχιόνια μήπως «παίξουν» σε κάποιο δελτίο ειδήσεων και γίνει γνωστό πως οι μαθητές της β’ και γ’ τάξης του Λυκείου στον Ευρωπό δεν παρακολουθούν μαθήματα θετικής κατεύθυνσης, καθώς δεν έχουν έρθει ακόμη καθηγητές. Συνέπεια αυτού είναι να πραγματοποιούνται μόνο τα μαθήματα γενικής παιδείας, δηλαδή να γίνεται μάθημα δύο ώρες την ημέρα.
Οι μαθητές στον Ευρωπό του Κιλκίς παρέλασαν με μαύρα περιβραχιόνια καθώς η κατάληψη που μέχρι σήμερα πραγματοποιούν στο σχολικό τους κτήριο κανέναν δεν έχει συγκινήσει και ούτε ένα λεπτό τηλεοπτικού χρόνου δεν έχει δοθεί στο πρόβλημα αυτών των παιδιών που στο τέλος της σχολικής χρονιάς θα συμμετέχουν σε Πανελλήνιες εξετάσεις με στόχο να εισαχθούν στις σχολές που έχουν επιλέξει, αλλά... δεν έχουν διδαχθεί ακόμη κανένα από τα εξεταζόμενα μαθήματα.
Οι ίδιοι οι μαθητές στο μήνυμά τους προς την Πολιτεία επισημαίνουν πως παρέλασαν με μαύρα περιβραχιόνια «όχι προφανώς για να αμαυρώσουμε τις εορταστικές εκδηλώσεις στην μνήμη των ηρώων και των ηρωίδων» αλλά σε μια προσπάθεια να τραβήξουν κάποια βλέμματα επάνω στο πρόβλημά τους, που περνά συστηματικά στα ψιλά της ενημέρωσης, όπως έχει θαφτεί και το γενικότερο πρόβλημα των κενών στην εκπαίδευση παρά τις τεράστιες διαστάσεις που φέτος έχει πάρει φτάνοντας τα 5.000 σε ολόκληρο το επιτελικό μας κράτος.

Κατσάκος Πέτρος 
Αυγή (01.11.2019)