ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019

Αναρμόδιος δηλώνει ο Τασούλας για την εξαίρεση Πολάκη - Τζανακόπουλου

Το απόγευμα της Παρασκευής ήρθε η απάντηση του προέδρου της Βουλής, Κώστα Τασούλα, στην επιστολή του Αλέξη Τσίπρα αναφορικά με την αυθαίρετη εξαίρεση του Παύλου Πολάκη και του Δημήτρη Τζανακόπουλου από την Προανακριτική επιτροπή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και τη Novartis. Παρά τους υψηλούς..
τόνους των προηγούμενων ημερών και τις οργισμένες αντιδράσεις, ο Κώστας Τασούλας επιχειρεί να μην κλιμακώσει την κατάσταση, ενώ δηλώνει, εμμέσως πλην σαφώς, αναρμόδιος να τοποθετηθεί για θέματα της Προανακριτικής σημειώνοντας ότι από τη στιγμή που έχει αυτή συγκροτηθεί λειτουργεί με τις αρμοδιότητας του εισαγγελέως Πρωτοδικών και έχει λειτουργική και προσωπική ανεξαρτησία.
Αναλυτικά η απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα:

Λίγη ώρα αργότερα, ο πρόεδρος της Βουλής έστειλε και νέα επιστολή στο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία ζητάει από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ορίσει τους δύο βουλευτές που θα αντικαταστήσουν τους κ.κ. Παύλο Πολάκη και Δημήτρη Τζανακόπουλο.
Μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο Πρόεδρος της Βουλής ρωτήθηκε και πως θα εκλάβει τυχόν απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να μην προτείνει νέα μέλη. «Θα το εκλάβω ως πείσμα» απάντησε ο Κώστας Τασούλας.
Σε νέα ερώτηση τι θα γίνει αν δεν αντικατασταθούν τα δύο μέλη, ο Πρόεδρος της Βουλής επεσήμανε πως θα γίνει ότι ακριβώς και με το ΜέΡΑ25. Δηλαδή θα μείνουν κενές οι δύο θέσεις.

Στο ερώτημα τι θα γίνει αν στην επόμενη συνεδρίαση δώσουν το «παρών» οι Δ. Τζανακόπουλος και Π. Πολάκης επισημάνθηκε πως δεν θα υπάρχει νόμιμη σύνθεση και επομένως δεν θα μπορεί να προχωρήσει η συνεδρίαση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ

«Αντί να αποκαταστήσει τη κοινοβουλευτική τάξη, επιλέγει να ευθυγραμμισθεί με μια καταφανώς παράνομη απόφαση της πλειοψηφίας της Επιτροπής, που παραβιάζει και το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής» ήταν η απάντηση από το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο Πρόεδρος της Βουλής δυστυχώς σήμερα επέλεξε να λειτουργήσει ως πρόεδρος της πλειοψηφίας και όχι ως Πρόεδρος του συνόλου της Εθνικής Αντιπροσωπείας».

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή-απάντηση: