ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

Η «διεύρυνση» του ΣΥΡΙΖΑ και μια πραγματική ιστορία

Η ιστορία είναι πραγματική: Πριν λίγες μέρες πρώην υπουργός και κορυφαιο στέλεχος του Σύριζα επισκέφτηκε μεγάλη επαρχιακή πόλη. Διαφορά πρόσωπα και νέοι άνθρωποι συγκεντρωθηκαν να ακούσουν τι θα τους πει. Όλοι τους περίμεναν να ακούσουν για την επόμενη μέρα για το που πάει ο Σύριζα και τι θα γίνει με όσους θέλουν να εγγραφούν. Αντί για ενθουσιασμό συνάντησαν μετριοπαθη στάση του τύπου.. "όσοι εγγραφούν ηλεκτρονικά θα πρέπει να εγγραφούν και στο συνέδριο για να προστατευθεί η παράταξη από τυχόν ακροδεξιά στοιχεία (λες και θα πήγαιναν να γραφτούν στο Σύριζα αλλά ας το προσπερασουμε, ενώ παράλληλα ανέφερε ότι θα πρέπει να γίνουν συμμαχίες στον ιδιωτικό τομέα απέναντι στους εργοδότες.
Όπως καταλαβαίνετε οι νέοι άνθρωποι που ήταν εκεί δεν πίστευαν στα αυτιά τους αυτά που άκουγαν. Αναρωτιόταν μάλιστα αν αυτός ο άνθρωπος έχει εργαστεί ποτέ για να χει εικόνα το πως λειτουργεί ο ιδιωτικός τομέας.
Συναντησαν επίσης όπως μου μετέφεραν την ίδια παγωμαρα από τα παλαιά μέλη του κόμματος για τους καινούργιους που θέλουν να... παρεισφρυσουν, κινούμενοι στη λογική της προστασίας της ιδεολογικής καθαρότητας του κόμματος. Κανένα σχέδιο και κανένα ελπιδοφόρο κάλεσμα για το αύριο με αποτέλεσμα να φύγουν απογοητευμένοι.
Δεν είχα σκοπό να γράψω τίποτα για τα εσωτερικά του Σύριζα όπως δεν έχω κάνει από τον Ιούλιο μέχρι σήμερα. Δεν μπορώ όμως να μην πω το εξης: όσο στο σύριζα κινούνται με τη λογική της ασπιλης και αμολυντης ιδεολογικής καθαρότητας προκοπή δεν θα δουν. Το άνοιγμα στην κοινωνία πρέπει να ναι πραγματικό άνοιγμα και όχι στα χαρτιά επειδή το αποφάσισε η ηγεσία. Όποιος δεν θέλει να το στηρίξει δικαίωμα του αλλά καλό θα ήταν να μην το υπονομεύει. Εάν αυτό συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες τότε μοιραια ο Τσίπρας θα πρέπει ίσως να πράξει το αυτονόητο: να προχωρήσει ίσως στη δημιουργία νέου φορέα και όποιος θέλει να ακολουθήσει ακολουθεί. Άλλωστε ξεκάθαρα το ποσοστό του 32% το πιστώνεται σε συντριπτικό βαθμό ο ίδιος το κόμμα σύριζα προεκλογικά ήταν ανύπαρκτο! Ταπεινή μου άποψη προσωπική και καμιά σχέση με το Μέσο που εργάζομαι. Για μήνες απλά ακούω και δε λέω τίποτα αλλά η βλακεια η ιδεοληψία και η κουτό πονηριά στοίχισαν ήδη μια φορά στον Κεντροαριστερο χώρο με την άνοδο του Μητσοτάκη στην εξουσία. Καιρός για χάσιμο δεν υπάρχει!

- από το fb του δημοσιογράφου Ευάγγελου Τριάντη