ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 14 Μαρτίου 2021

Γυμνή στη σκηνή: «Χωρίς πολιτισμό, δεν υπάρχει μέλλον»


Στη Γαλλία, κατά την απονομή των κινηματογραφικών βραβείων Σεζάρ, η57χρονη ηθοποιός Κορίν Μαζιερό βγήκε -κυριολεκτικά- από τα ρούχα της, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τα.. περιοριστικά μέτρα που πλήττουν τους καλλιτέχνες, μετέδωσε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στο Παρίσι, Θωμαΐς Παπαιωάννου.
«Χωρίς κουλτούρα, χωρίς πολιτισμό, δεν υπάρχει μέλλον», έγραφε στο γυμνό της στήθος η ηθοποιός που ανέβηκε στη σκηνή για να παρουσιάσει το βραβείο κουστουμιών, φορώντας στολή γαϊδάρου και ένα αιματοβαμμένο φόρεμα, προτού να γδυθεί μπροστά στο κοινό. Η ηθοποιος ξεντύθηκε και έμεινε γυμνή επί σκηνής, θέλοντας να διαμαρτυρηθεί για την κατάσταση στον καλλιτεχνικό κλάδο, καθώς τα πάντα είναι κλειστά από το Νοέμβριο, θέατρα και κινηματογράφοι.
Στην πλάτη της Corinne Masiero έγραφε «Δώσε μας πίσω την Τέχνη, Ζαν» απευθυνόμενη στον Γάλλο πρωθυπουργό, Ζαν Καστέξ. Η εκδήλωση έγινε στο Olympia, στο Παρίσι.
Το Canal+ ήταν ο οργανωτής, όπως κάθε χρόνο — ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς ταινιών στην Ευρώπη. Η σκηνή μεταδόθηκε κανονικά από το κανάλι που μετέδιδε την τελετή. 
Η Μαρίνα Φοΐς, η παρουσιάστρια της βραδιάς, αναφέρθηκε στο πολύμηνο κλείσιμο των θεάτρων και των κινηματογράφων από την κυβέρνηση, στη συναισθηματικά φορτισμένη εναρκτήρια ομιλία της. Δεν δίστασε μάλιστα να επιτεθεί στην υπουργό Πολιτισμού Ροζελίν Μπατσελότ, επειδή βρήκε τον χρόνο να γράψει ένα βιβλίο κατά τη διάρκεια της πανδημίας: «Χάνω την εμπιστοσύνη μου σ’ εσάς», είπε. Τα έβαλε επίσης με τη γενικότερη στρατηγική της κυβέρνησης: «Κλειδαμπάρωσαν τους νέους μας, έκλεισαν τους κινηματογράφους και τα θέατρα και απαγόρευσαν τις συναυλίες ώστε να μπορέσουν να ανοίξουν τις εκκλησίες, επειδή είμαστε μια κοσμική χώρα, ώστε οι ηλικιωμένοι να πάνε στην εκκλησία», είπε.