ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021

'Ελεος!..


Ο Χρήστος Ξανθάκης σχολιάζει όλα τα καυτά θέματα στο μιντιακό τοπίο

* Κάπου εκεί στις αρχές της περασμένης δεκαετίας, μου είχε πει βουλευτής κυβερνώντος κόμματος ότι δεν υπήρχε ούτε ένας συνάδελφός του δίχως υποστήριξη στα social media. Ένα-δύο-τρία άτομα,.. ανάλογα πόσο άντεχε το μπάτζετ του, που φρόντιζαν επιμελώς το ηλεκτρονικό προφίλ το δικό του και συχνά πυκνά επιτίθονταν στα ηλεκτρονικά προφίλ των αντιπάλων του. Και ρίχνανε καμιά φορά και κάνα χέρι βοηθείας στην κομματική προσπάθεια, όχι για λόγους πατριωτισμού αλλά για να μην πέφτουν γκρίνιες από τα «κεντρικά».
* Δεν μιλάμε τώρα για τίποτε ηγεμονικούς μισθούς και κολοσσιαία επιδόματα. Δουλειές του πεντακοσάρικου ήταν αυτές, άντε εξακόσια αν ήταν γαλαντόμος ο βουλευτής. Και τα αποτελέσματά τους, δεν μπορώ να πω ότι δονούσαν το κυβερνοδιάστημα. Κάποιες ισορροπίες κράταγαν απλώς για να μη χαθεί η μπάλα, περισσότερο εκφοβιστικά λειτουργούσαν δίχως να επιβάλλουν καμιά ατζέντα.
* Και φτάνουμε στο 2021, όπου σε πολιτικά προφίλ εμφανίζονται ξαφνικά δεκάδες χιλιάδες «έλεος». Τα γνωστά εμότικονς δηλαδή, που φροντίζει το Facebook να υπάρχουν στη διάθεση των χρηστών του μαζί με τις καρδούλες, τα ουάου, τα δάκρυα κλπ. κλπ.
Και αυτό το πράγμα, τα τριάντα χιλιάδες, τα πενήντα χιλιάδες, τα εξήντα χιλιάδες «έλεος» θεωρείται «προϊόν οργανωμένης προσπάθειας».
Κάποιο κόμμα σα να λέμε, έβαλε τα δυνατά του και μέσω πληρωμένων κυβερνοναυτών, κατάφερε να κουλαντρίσει όλον αυτόν τον κόσμο και να τον βάζει να πατάει «έλεος»…
* Από τη δική μου την πλευρά, πάντως, θα χαρακτήριζα τις συγκεκριμένες εκτιμήσεις «προϊόν αχαλίνωτης φαντασίας»!
Διότι ναι, υπάρχουν ομάδες κομματικών κομάντο στο διαδίκτυο και εντολές παίρνουν και δουλίτσα κάνουν. Άλλο κόμμα έχει ελάχιστους, άλλο κόμμα έχει λίγους, άλλο κόμμα έχει πολλούς. Και σε αρκετές περιπτώσεις καταφέρνουν να δώσουν γραμμή.
Αλλά να μας λένε τώρα, ότι τα κομματικά κομάντο μπορούν και ελέγχουν αποτελεσματικά τόσες δεκάδες χιλιάδες κόσμου;
Στο ελληνικό διαδίκτυο ειδικά, που διακρίνεται για την παλαβομάρα του και την ανισορροπία του;
Λυπούμαι, αλλά αν ήταν τόσο εύκολο θα το βλέπαμε κάθε μέρα. Ενώ τώρα μας προέκυψε ως εντελώς αυθόρμητο φαινόμενο, από το πουθενά. Και σίγουρα μας προέκυψε από χρήστες εντός των ελληνικών συνόρων και όχι απ’ την… Ουαγκαντούγκου!