ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 20 Μαρτίου 2021

Γερμανοί επιστήμονες εντόπισαν τι προκαλεί θρομβώσεις...


Επιστήμονες του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Greifswald στη Γερμανία ανακοίνωσαν ότι έχουν ανακαλύψει την αιτία που προκαλούνται θρόμβοι στο αίμα μικρού αριθμού προσώπων που τους.. χορηγήθηκε το εμβόλιο της AstraZeneca. Όπως εξηγούν, πλέον θα μπορούν να αντιμετωπίζουν το πρόβλημα θεραπευτικά.
Η έρευνα των επιστημόνων έδειξε ότι το εμβόλιο προκαλεί σπάνια περιστατικά θρόμβωσης στον εγκέφαλο για μικρό αριθμό ασθενών και πλέον στοχευμένη θεραπεία με πολύ διαδεδομένα φάρμακα μπορεί να χορηγηθεί σε όσους παρουσιάζουν ανάλογα προβλήματα. Ωστόσο, τονίζουν οι επιστήμονες, η θεραπεία αυτή θα πρέπει να χορηγείται μόνο σε όσους έχουν προδιάθεση για θρομβώσεις, και όχι ως προληπτική θεραπεία.
Οι ερευνητές κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα χάρη στη συνεργασία του Νοσοκομείου Greifswald, του Ινστιτούτου Paul Ehrlich, που έχει ρυθμιστικές αρμοδιότητες, αλλά και γιατρών από την Αυστρία, χώρα στην οποία μια νοσηλεύτρια έχασε τη ζωή της από θρόμβωση στον εγκέφαλο αφότου είχε εμβολιαστεί. Τα στοιχεία της έρευνας έχουν αποσταλεί σε νοσοκομεία σε όλη την Ευρώπη, ωστόσο ακόμα δεν έχουν δημοσιευθεί σε κάποια επίσημη ιατρική επιθεώρηση.
Στο μεταξύ, η γερμανική Ένωση Ερευνητών για τη Θρόμβωση και την Αιμόσταση ανακοίνωσε ότι αν μετά τον εμβολιασμό ο άνθρωπος παρουσιάσει συμπτώματα όπως διαρκής πονοκέφαλος, ζαλάδα ή προβλήματα στη όραση, τότε θα πρέπει να υποβάλλεται σε εξετάσεις.