ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

Ο ΣΥΡΙΖΑ πάει στη Βουλή το θέμα τα βαφτίσια του Γεωργιάδη


Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή για την υπόθεση της βάπτισης που έγινε στο κέντρο της Αθήνας με νονό τον Άδωνη Γεωργιάδη και προκάλεσε σάλο,.. λόγω των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν για τον περιορισμό του κορονοϊού.
Συγκεκριμένα, οι βουλευτές Γιάννης Ραγκούσης, Χρήστος Σπίρτζης και Χαρά Καφαντάρη ζητούν από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να απαντήσει σε συγκεκριμένα ερωτήματα για την υπόθεση, όπως και να κατατεθούν στη Βουλή σχετικά έγγραφα.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης αποκάλυψε μέσω ανάρτησης στο Τwitter την Κυριακή (14/03) ότι έγινε νονός σε βάπτιση στο κέντρο της Αθήνας. Έπειτα από τις αντιδράσεις στα social media, ο υπουργός Ανάπτυξης σε νέα ανάρτηση ανέφερε ότι η βάπτιση έγινε κατόπιν άδειας που εξέδωσε η Πολιτική Προστασίας, έπειτα από αίτηση που έκαναν οι γονείς του παιδιού, ενώ δημοσίευσε σχετικό έγγραφο. Ακολούθησε οργισμένη ανακοίνωση από τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.
«Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως στο από 05.03.21 έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, που ο κ. Γεωργιάδης εμφάνισε σαν ειδική άδεια για βάπτιση, αφενός δεν αναφέρεται αριθμός πρωτοκόλλου και αφετέρου δεν μνημονεύεται καμία εξουσιοδοτική νομοθετική διάταξη ή κανονιστική πράξη, βάσει της οποίας εκδόθηκε αυτή», αναφέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στην ερώτηση που κατέθεσαν προς τον κ. Χρυσοχοΐδη.
Ακόμη σημειώνουν ότι ο εκπρόσωπος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτης Αθηναγόρας, σε δηλώσεις του την Τρίτη (16/03) ανέφερε ότι η ΚΥΑ δεν προβλέπει την τέλεση βάπτισης, ενώ γίνεται αναφορά μόνο σε γάμους και κηδείες. Όταν ρωτήθηκε αν προβλέπεται βάπτιση με ειδική άδεια, απάντησε «αυτό εγώ πρώτη φορά το ακούω».
Με βάση αυτά, οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν να κατατεθούν στη Βουλή το επίσημο υπηρεσιακό έγγραφο με τον αριθμό πρωτοκόλλου της ειδικής άδειας που επικαλείται ο κ. Γεωργιάδης, την καταχωρημένη αίτηση με βάση την οποία εκδόθηκε ειδική άδεια, όπως και να κατατεθούν παρόμοιες άδειες, αν έχουν εκδοθεί, για κατ’ εξαίρεση τέλεση βαπτίσεων ή άλλων μυστηρίων.
Επίσης, καλούν τον κ. Χρυσοχοΐδη να απαντήσει σε τέσσερις ερωτήσεις. Συγκεκριμένα:
  • Με βάση ποια διάταξη νόμου προβλέπεται η έκδοση ειδικής άδειας τέλεσης βάπτισης για περιοχές σε επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, όπως η Περιφέρεια Αττικής;
  • Πόσες ειδικές άδειες για κατ’ εξαίρεση τέλεση βαπτίσεων έχει εκδώσει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας;
  • Ποιος είναι ο αριθμός πρωτοκόλλου της συγκεκριμένης ειδικής άδειας την οποία επικαλείται ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Α. Γεωργιάδης;
  • Ποιος είναι ο αριθμός πρωτοκόλλου της αίτησης, βάσει της οποίας εκδόθηκε η συγκεκριμένη ειδική άδεια σύμφωνα με τον ισχυρισμό του υπουργού;